Перейти до основного вмісту

Андрій Мельничук: «Нам є над чим працювати. Будемо готуватися до другого етапу сезону»

Післяматчевий коментар головного тренера чернівецької «Буковини» Андрія Мельничука після гри проти хмельницького «Поділля», який завершився перемогою гостей 2:0.

«Провалили кінцівку сезону. Неодноразово вже говорили та розбирали ці помилки, які самі собі «привозимо». Футбольна спільнота після матчу Україна – Італія обурилася роботою арбітрів, які не призначили пенальті на останніх хвилинах гри. Ідентичний епізод стався і у матчі «Буковина» - «Поділля», коли на шостій хвилині збили у штрафному Скотаренка. Звук від удару по нозі було чути, напевно, за межами стадіону. Не хотіли на цьому моменті акцентувати серйозну увагу, адже гольових епізодів було достатньо на початку матчу. Можна було «закривати» гру ще у перші десять хвилин матчу.

Хочу ще раз наголосити: нашим основним завданням було збереження команди, яка зможе виступати у Першій лізі. На перший етап чемпіонату ми завдання виконали. Хочу подякувати нашому керівництву, яке знайшло можливість підтримувати команду фінансово. Нам вдалося провести підготовку до сезону, знайти потрібних гравців. Якщо говорити про осінню частину сезону, то в останніх матчах нам не вистачило належної ротації складу, досвіду. Ми допустили дуже багато помилок, що призвело до забитих м’ячів у наші ворота. Такі помилки неприпустимі. Навіть якщо взяти до прикладу матч з «Поділлям», то у суперника було два моменти…навіть один момент, і рахунок 0:2. У епізоді з першим взяттям воріт було положення поза грою, хоча не в моїй компетенції обговорювати роботу арбітрів, нехай собі розбираються та роблять висновки. В моменті з другим голом… Потрібно простіше грати біля своїх воріт. Наступаємо на ті ж граблі. Уже неодноразово розбирали такі моменти на теоретичних заняттях. Напевно, все ж дається вже взнаки втома наприкінці сезону. Але я ні в якому разі не виправдовую ні себе, ні футболістів. Нам є над чим працювати. Тішить, що в «Буковині» багато молодих футболістів, які прогресують. За ними майбутнє команди. Будемо готуватися до другого етапу сезону. Хочу ще раз подякувати наших Збройним Силам, які нас захищають. Слава Україні!»