Перейти до основного вмісту

Артур Новотрясов: «Буковина» у кожному матчі демонструє свій характер»

Артур Новотрясов – один із найкращих центральних захисників у новітній історії «Буковини». У сезонах 2012/13 та 2013/14, в період найбільшого розквіту «жовто-чорних» у 21 столітті, футболіст надійно «цементував» захисну ланку чернівецького клубу, зігравши за «жовто-чорних» у 30 матчах. Перед стартом сезону 2022/23 Новотрясов повернувся у «Буковину» після дев’ятирічної перерви, у складі якої одразу став беззаперечним лідером оборони, а зараз готується зіграти свій 150-й поєдинок у рамках Першої ліги.

В інтерв’ю пресслужбі капітан чернівецького клубу оцінив результати останніх матчів «Буковини», пригадав свій період кар’єри у складі львівських «Карпат», а також поділився очікуваннями від наступного матчу «жовто-чорних».

- Після 10-ти зіграних турів «Буковина» посідає третє місце в турнірній таблиці. Вдома «жовто-чорні» протягом чотирьох матчів не програють та навіть не пропускають. В чому секрет успіху?

- Перед стартом сезону команду покинуло декілька важливих гравців, тому нам потрібен був деякий час, щоб знову налагодити командну гру та просто «зігратися». Це вплинуло на наші результати в перших турах поточного чемпіонату. Але прекрасна робота тренерського штабу, якому довелося знову будувати нову команду, дає результат. Зараз у «Буковині» зібралась дуже перспективна молодь, а також декілька сильних досвідчених гравців: Цурупін, Чайковський, Палагнюк. До них завжди прислуховуються та набираються досвіду наші молоді футболісти. В колективі панує чудова сімейна атмосфера, тренування проходять на найвищому рівні. Після не зовсім вдалого старту нам вдалося налагодити командну гру. У кожному матчі «Буковина» демонструє свій характер та бійцівські якості, футболісти самовіддано викладаються на полі задля досягнення позитивного результату.

- У минулому турі «Буковині» вдалося здобути важливу перемогу над принциповим суперником на виїзді. Звитягу над «Нивою» приніс саме твій гол на останніх хвилинах матчу. Що відчував у той момент, коли м’яч опинився у сітці воріт?

- Дуже ретельно готувалися до матчу із «Нивою». Розуміли, що буде важко протистояти на виїзді команді, основний склад якої практично не змінюється протягом декількох сезонів. «Нива» - хороша зіграна команда, але ми в черговий раз продемонстрували характер та вигризли перемогу. Звісно, емоції переповнювали, був надзвичайно радий, що забив переможний гол, ще й на останніх хвилинах гри.

- У сезонах 2012/13 та 2013/14 ти провів у складі «Буковини» 30-ть матчів та забив три м’ячі. Пригадай той період своєї кар’єри…

- Надзвичайно приємні емоції залишилися з тих часів. Завжди в теплотою згадую той чудовий період, коли виступав у «Буковині». У нас був дуже сильний колектив і чудова атмосфера в команді. Було приємно грати пліч-о-пліч з досвідченими виконавцями - з Русланом Платоном, Олегом Керчу, Олександром Семенюком, Богданом Когутом та іншими. Досвід цих гравців тоді дуже допомагав, адже на той момент мені був лише 21 рік.

Хочеться також ще раз дуже подякувати чернівецьким вболівальникам. Тоді практично на кожному матчі були заповнені трибуни, ми грали з неймовірною самовіддачею завдяки їхній шаленій підтримці. У Чернівцях вміють вболівати і підтримувати рідну команду, це дуже мотивує віддаватися грі на повну.

- Після «Буковини» ти отримав запрошення у львівські «Карпати», які на той момент виступали в Прем’єр-лізі. Як гадаєш, чого тоді не вистачило, щоб закріпитися в основі львів’ян?

- Гравцем «Карпат» я став у віці 23 років. Тоді мені ще бракувало досвіду, щоб одразу заграти на такому рівні, тим паче позицію центрального захисника у той період закривали Ігор Пластун, Грегор Балажиц, Андрій Гітченко. Було дуже важко конкурувати з ними за місце в основі. Спершу я грав за дублюючий склад львів’ян, але згодом мене перевели в першу команду. Надзвичайно приємно було грати у Прем’єр-лізі під керівництвом Ігора Йовічевича. У «Карпатах» тоді зібрався хороший колектив, ми на рівних протистояли навіть лідерам УПЛ – «Динамо» та «Шахтарю».

- Наступний суперник «Буковини» - львівські «Карпати». Які очікування від матчу з лідером чемпіонату?

- Ми прагнемо перемагати у кожному матчі. У Першій лізі всі команди приблизно на одному рівні, тому ми не дивимося у турнірну таблицю і не оцінюємо суперника у призмі його турнірного становища. У матчі з «Карпатами» будемо самовіддано битися на полі задля досягнення результату. Знаю, що наші фанати завжди слідкують за матчами «Буковини» і підтримують команду, і це надзвичайно важливо для нас! Ми граємо для вболівальників, без них футбол існувати не може. Вболівальники «Буковини» - найкращі!