Перейти до основного вмісту

«Буковина» на виїзді мінімально поступилась «Прикарпаттю»

У неділю, 22 жовтня, у матчі 13-го туру Першої ліги «Буковина» в Івано-Франківську протистояла місцевому «Прикарпаттю». Поєдинок принципових суперників у західному дербі мав неабияке турнірне значення: команди у таблиці розділяло всього чотири очки, а ще івано-франківці прагнули реабілітуватися за поразку у Чернівцях у матчі першого кола. 

Дебют зустрічі був за «жовто-чорними» - Палагнюк несильним ударом по центру перевірив реакцію Бобинця. Господарі відповіли схожим моментом - після удару Рудюка м’яч дещо змінив траєкторію через невеликий рикошет, але Пономаренко впевнено зафіксував сферу. Проте вже через декілька хвилин голкіпер не зміг врятувати «Буковину» від голу. « Зелено-жовті» заробили штрафний в 25-ти метрах від воріт гостей, який взявся виконувати Хома. Найкращий бомбардир Першої ліги направив м’яч зі стандарту по хитрій траєкторії у дальній кут, і це стало сюрпризом для нашого голкіпера - 1:0. 

Після пропущеного голу підопічні Андрія Мельничука заволоділи ініціативою і до перерви створили декілька небезпечних моментів. Спершу Глагола і Скотаренко неточно пробили здалеку, після чого Артур Новотрясов замикав дальню стійку після подачі з кутового - голкіпер зреагував. Непогану нагоду також змарнував Василь Палагнюк. Нападник в дотик замикав передачу Фарасєєнка з лівого флангу - вище воріт. 

У другій половині гри небезпечних моментів поменшало. Івано-франківцям не вистачало завершальних ударів у фінальній стадії атаки, буковинці впевнено комбінували, але з багаточисельними подачами в штрафний справлялась оборона прикарпатців. Подвоїли рахунок господарі на 65-й хвилині. Хома самотужки протягнув м’яч зо 30 метрів, увійшов в штрафний «жовто-чорних» і прицільно пробив в дальній кут - 2:0. Надалі моменти виникали лише біля воріт Бобинця. І якщо з потужним ударом Пасічника зі стандарту голкіпер «Прикарпаття» впорався, перевівши м’яч на кутовий, то врятувати свою команду наприкінці матчу після удару все того ж Пасічника уже не вдалося - після подачі Фарасєєнка з кута поля Кирило виграв верхову боротьбу і вразив ворота господарів - 2:1. А могли чернівчани ще й вигризти нічию: за декілька хвилин до фінального свистка Паламарчук з 18-ти метрів потужно зарядив вище перекладини! 

В підсумку «жовто-чорні» мінімально поступилися на виїзді у бойовому матчі і цим самим перервали свою безпрограшну гостьову серію із трьох поєдинків. 

«Прикарпаття» – «Буковина» (2:1)
Голи: Хома, 12, 65 – Пасічник, 86

«Прикарпаття»: Бобинець, Шинкаренко, Француз, Швець, Демків, Рудюк, Соловйов, Бучакчийський, Михальчук, Цюцюра, Хома. 

Запасні: Герич, Дмитрук, Геник, Барчук, Матушевський, Радульський, Сьомка, Титов, Романов. 

Головний тренер: Олег Рипан

«Буковина»: Пономаренко, Д.Рябий, Новотрясов, Пасічник, Данилюк, Пець, Цурупін, Глагола, Чайковський, Палагнюк, Скотаренко. 

Запасні: Степаненко, Закорський, Власенко, Духота, Емре, Митрик, Паламарчук, Прокопчук, А.Рябий, Фарасєєнко, Червінський, Штифанович. 

Головний тренер: Андрій Мельничук

Попередження: Чайковський (13), Рябий Д. (56), Паламарчук (70). 

Наступний поєдинок «Буковина» проведе вдома у суботу, 28 жовтня. Суперник - «Нива» Бузова. Початок зустрічі - о 12:15.