Перейти до основного вмісту

«Буковина» за рівної гри поступилася на виїзді «Агробізнесу»

У суботу, 18 листопада, у матчі 17-го туру Першої ліги «Буковина» у Волочиську у надважливому поєдинку в плані боротьби за першу п’ятірку протистояла місцевому «Агробізнесу». Незважаючи на підсумковий рахунок матчу, «жовто-чорні» явно не заслуговували на розгромну поразку: досягти позитивного результату завадила неймовірна нереалізація моментів та прикрі помилки у захисті. 

Дебют зустрічі був за «Буковиною». Спершу після передачі Скотаренка у дотик неточно пробив Бодня, після чого пристрілювався здалеку Артем Рябий - м’яч пролетів повз рамку воріт господарів поля. «Агробізнес» відповів дальнім ударом Кузьмина, а ще через декілька хвилин подачу з лівого флангу плечем замикав Волков - Пономаренко впевнено заволодів м’ячем. Перший гольовий момент стався на 27 хвилині: Бодня віддав шикарну діагональ на хід Фарасєєнку, який технічно обробив м’яч і завдав потужного удару - команду Чижевського від голу врятувала лише перекладина! А ось господарі своїм шансом скористалися сповна. За декілька хвилин до закінчення першого тайму «синьо-жовті» організували контратаку лівим флангом - після прострілу в штрафний м’ячем заволодів Денис Галенков, який обіграв голкіпера і відправив сферу у ворота. 1:0. 

У другому тайму «Буковина» продовжувала домінувати. За перші десять хвилин підопічні Андрія Мельничука створили три непоганих моменти. Спершу Скотаренко замикав ближню штангу після подачі з корнера - Попович зіграв надійно. Потім пробивав Бодня і гостро прострілював Цурупін, але і у цих епізодах голкіпер був на місці. А на 55-й хвилині Данилюк повинен був зрівнювати рахунок. Артем підключився в штрафний суперника і потужно пробив по центру - голкіпера в останній момент підстахував захисник, який вибив сферу з лінії воріт. Але далі… Зіграло старе футбольне правило «Не забиваєш ти - забивають тобі». Найкращий бомбардир волочиської команди Роман Кузьмин результативно замкнув простріл з лівого флангу - 2:0. Після другого голу чернівчани не знітились і створили мінімум три гольових нагоди! Артем Цурупін, який у центрі поля встигав усюди та чітко діяв на перехопленнях, підключився в атаку - центрхав з кута воротарського пробив в дальній кут, і від голу «синьо-жовтих» врятувала лише відмінна реакція голкіпера Поповича. На 84-й хвилині Галенков віддав передачу на …Скотаренка, який залюбки скористався таким неочікуваним «подарунком» - форвард увірвався в штрафний «Агробізнеса», обіграв захисника, але з вбивчої позиції пробив в сантиметрах від штанги! А в наступній атаці Кирило Пасічник впритул пробивав після пожежі в штрафному суперника, але голкіперу пощастило обрати грамотно позицію і спіймати м’яч. Буковинці не реалізували декілька по-справжньому гольових моментів, а забили знову господарі поля. Крапку в матчі поставив Толочко, який скористався помилкою Глаголи в центрі поля - 3:0. 

Перемога дозволила «Агробізнесу» забезпечити собі місце у топ-5, а «Буковина» готується до наступної важливої гри - проти хмельницького «Поділля», яка відбудеться в Чернівцях у п’ятницю, 24 листопада, о 12:00. 

«Агробізнес» - «Буковина» (3:0)

«Агробізнес»: Попович, Заєць, Даценко, Білий, Квасний, Теплий, Толочко, Галенков, Свистун, Волков, Кузьмин
Запасні: Хмеловський, Мінчев, Мячин, Бариляк, Лень, Грицак, Тишинінов, Тяпкін, Зоренко, Шостак

Головний тренер: Олександр Чижевський

«Буковина»: Пономаренко, Рябий Д., Новотрясов, Пець, Данилюк, Цурупін, Бодня, Рябий Д., Фарасеєнко, Скотаренко, Духота.
Запасні: Степаненко, Закорський, Глагола, Паламарчук, Пасічник, Прокопчук, Червінський, Штефанович

Головний тренер: Андрій Мельничук.