Перейти до основного вмісту

«Буковина» переконливо перемогла СК «Вільхівці» у контрольному матчі

Iгрову програму першого підготовчого збору до старту сезону у Першій лізі «Буковина» завершила контрольним матчем з дебютантом Другої ліги СК «Вільхівці» (Закарпатська область). Формат цiєї гри, як і протистояння у середу з «Поділлям», передбачав 4 тайми, але цього разу тривалість кожного з них склала 35 хвилин. Тренерський штаб нашої команди знову порівну розподілив ігрове навантаження між польовими футболістами, проте сьогодні для більшості гравцiв воно було збільшено до 70 хвилин.

Попри очевидну різницю у класі суперників, закарпатський клуб показав себе гідним суперником. У першу чверть години «Вільхівці» взагалі майже ні в чому не поступалися чернівчанам. Проте на 17-й хвилині «жовто-чорні» зуміли відкрити рахунок. Віталій Кольцов уміло запресингував суперника поблизу штрафного майданчика гостей, відібрав м'яч і миттєво пробив по воротах. Голкіпер відбив м'яч перед собою, а на добиванні не схибив форвард «Буковини» Максим Гірний. Воротар «Вільхівців», щоправда, був близьким до другого поспіль сейву, проте м'яч після удару Максима таки перетнув лінію воріт.

Після того, як рахунок у матчі було відкрито, перевага «Буковини» вже не викликала жодних сумнівів, а в дебюті другого тайму вона взагалі стала величезною. Через 10 хвилин після голу Гірного господарям поля вдалася гарна атака, проте Богдан Бойчук так і не завдав удару по воротах після передачі Данила Гончарука. Незадовго до перерви небезпечні удари почергово завдали Кольцов та Гончарук. У першому випадку голкіпер «Вільхівців» впорався із пострілом Віталія метрів із 20-ти, а Данило замикав швидкісну атаку «жовто-чорних» вже з меж карного майданчика закарпатського клубу, проте м'яч пройшов поруч із верхнім кутом воріт.

У дебюті другого тайму вище воріт з ще бiльш вигідного положення пробив Іван Тищенко, який замикав передачу Михайла Рудавського. У своїй наступній атаці «Буковина» подвоїла рахунок. Флангова передача Гончарука знайшла у штрафному майданчику гостей Богдана Бойчука, який технічним ударом низом вразив дальній нижній кут. За кілька хвилин підопічні Валерія Кривенцова могли довести рахунок до великого, проте Іван Тищенко у «ближньому бою» не переграв голкіпера закарпатців.

Трохи згодом швидкості в матчі впали, що було цілком природно, оскільки гравці обох команд зараз об'єктивно не можуть бути в оптимальних фізичних кондиціях.

Другий умовний матч тривалістю 70 хвилин також повністю пройшов під знаком диктування «Буковиною» своїх умов. У третьому таймі, як і в кожному з перших двох, «жовто-чорними» був забитий один гол. Ефектну передачу з району кута штрафного майданчика Богдана Гори ударом з льоту замкнув Андрій Андрейчук. Наша команда могла відзначитись і до цього взяття воріт, і після. Іван Будняк трохи не в такт віддав передачу Хамелюку, і Владислав, підлаштовуючись під м'яч, у результаті пробив вище ворiт. Жорсткий простріл Данила Голуба не змогли замкнути відразу три його партнери, а на шляху м'яча після удару Андрія Андрейчука, якому знову асистував Гора, став захисник «Вільхівців».

Четвертий тайм виявився єдиним у цьому матчі, в якому ворота гостей залишилися недоторканними. Однак м'яч практично не залишав половину поля закарпатців, а моментів для чергового взяття воріт у «жовто-чорних» було бiльш нiж достатньо. На 124-й хвилині небезпечно з близької вiдстанi низом у дальній кут бив Голуб - м'яч, ледь не торкнувшись стійки воріт, покинув межі поля. Двічі штрафні удари небезпечно виконував Хамелюк, а найреальніший момент у 4-му таймі було втрачено Андрейчуком. Андрій після подачі Голуба бив головою з кiлькох метрiв здавалося без шансiв для голкіпера «Вільхівців», але той в вiдчайдушному стрибку врятував свою команду.

У підсумку «Буковина» здобула переконливу перемогу з рахунком 3:0 і на початку наступного тижня візьме курс на Закарпаття, де пройде черговий етап її підготовки до сезону.

29 червня. Контрольний матч. Чернiвцi. Стадiон «Буковина».

«Буковина» - СК «Вiльхiвцi» (3:0)

«Буковина» (1-й та 2-й тайми): гравець на переглядi, Шинкаренко, Новотрясов, Азiзов, Рудавський, Кольцов, Тищенко, Бойчук, гравець на переглядi, Гончарук, Гiрний (Будняк, 40).

«Буковина» (3-й та 4-й тайми): гравець на переглядi (Каневцев, 106), Бусько, Лопирьонок (Пець, 112), гравець на переглядi (Дудник, 129), Хамелюк, Глущук (Бодня, 129), Панчишин, гравець на переглядi, Будняк (Гора, 87), Голуб, Андрейчук.

Голи: Гiрний, 17 (1:0), Бойчук, 38 (2:0), Андрейчук, 90 (3:0).