Перейти до основного вмісту

«Буковина» здобула перемогу над «Поділлям» у першому контрольному матчі літнього міжсезоння

Сьогоднi, 26 червня, «Буковина» поєдинком із хмельницьким «Поділлям», одним із своїх суперників по групі А Першої ліги, відкрила ігрову програму літнього підготовчого періоду до сезону 2024/25. У пам'яті вболівальників обох команд, напевно, залишилося зимове протистояння колективів, яке також мало статус контрольної гри. Сильнішими тодi виявилися «жовто-чорні» (3:2), але при цьому вони поступалися своїм географічним сусідам по ходу поєдинку одразу у два м'ячі.

Сьогоднішній поєдинок, який складався одразу з 4 таймів тривалістю 30 хвилин кожен, також завершився перемогою чернівчан, але вже бiльш впевненою. Тренерський штаб нашої команди порівну розподілив ігрове навантаження між польовими футболістами: майже кожен із них провів на полі рівно одну годину.

Впродовж всього ігрового часу «Буковина» мала значну перевагу. Вже у дебюті поєдинку «жовто-чорні» могли відкрити рахунок. Вони ледь не покарали суперника в початковій стадії розвитку білд-апу, проте Данило Голуб із центру штрафного майданчика без жодної протидії пробив повз ворота. На 13-й хвилині лише поперечина воріт після потужного удару з лінії штрафного майданчика Владислава Хамелюка не дозволила чернівчанам відзначитися. При цьому заслуговує на увагу вся атака, яка так і не стала гольовою. Богдан Бойчук гарним закиданням м'яча знайшов у штрафному майданчику суперника Андрія Андрейчука, а один із найкращих бомбардирів «Буковини» на другому етапі останнього чемпіонату в такт відпасував назад Хамелюку.

Свою беззаперечну перевагу «Буковина» матеріалізувала в перший гол за хвилину до закінчення першої половини гри. Богдан Бойчук вертикальною передачею із району центральної лінії поля відправив у прорив Данила Голуба. Молодий новачок нашої команди з позицiї правого інсайда на швидкості увірвався до штрафного майданчика «Поділля», на замаху поклав на газон захисника та прицільно пробив по воротах. Швидкість руху м'яча прискорив ще один гравець «Поділля», який марно спробував урятувати ситуацію – 1:0 на користь «жовто-чорних».

Друга половина матчу також проходила під знаком повного контролю гри з боку команди Валерія Кривенцова і при цьому не виявилася багатою на моменти. Однак саме у другій 60-хвилинцi було забито одразу 3 голи. На 85-й хвилині гарматний та точний удар метрів з 22-х вдався гравцеві «Поділля» Даниiлу Боженару - 1:1, а перед останньою перервою Іван Тищенко з кількох метрів замкнув передачу від лицьової лінії ще одного новачка нашої команди Юрія Глущука. При цьому удар у Івана не зовсім вийшов, але м'яч рикошетом від стійки таки перетнув лінію воріт.

Штанга прийшла на допомогу Івану і в 4-му таймі, при цьому його другий і третій командний гол, вийшов дуже ефектним: наш атакуючий півзахисник скористався вертикальною передачею Андрія Буська, після чого з меж карного майданчика суперника перекинув голкіпера.

3:1 – впевнена і за рахунком, і за змiстом гри перемога «Буковини» у її першому контрольному поєдинку літнього міжсезоння.

26 червня. Контрольний матч. Чернiвцi. Стадiон «Буковина».

«Буковина» - «Подiлля» (3:1)

«Буковина» (1-й та 2-й тайми): Каневцев (гравець на переглядi, 47), Шинкаренко, Лопирьонок, Азiзов, гравець на переглядi, Кольцов, Хамелюк, Голуб, Бойчук, гравець на переглядi, Андрейчук.

«Буковина» (3-й та 4-й тайми): гравець на переглядi, Бусько, Пець, Новотрясов, Рудавський, Бодня, Глушко (Панчишин, 91), Тищенко, Будняк, Гончарук, Гiрний.

Голи: автогол, 59 (1:0), Боженар, 85 (1:1), Тищенко, 90 (2:1), Тищенко, 102 (3:1).