Перейти до основного вмісту

Юрій Глущук – гравець «Буковини»!

ФК «Буковина» продовжує підсилювати свій склад у період літнього міжсезоння. Контракт із «жовто-чорними» підписав 29-річний центральний півзахисник Юрій Глущук. Угоду з футболістом укладено на рік з можливістю продовження ще на один рік.

Глущук розпочав займатися футболом у рідному Києві, а у 17-річному віці потрапив до системи донецького «Шахтаря». Виступав за юнацькі та молодіжну команди «гірників» з 2012 до 2018 року. В активі півзахисника – 99 поєдинків та 22 забиті м’ячі, а також один матч у Юнацькій лізі УЄФА в сезоні 2013/14 за «Шахтар» U-19, який тоді тренував Валерій Кривенцов. Перетиналися шляхи Глущука та Кривенцова і у сезоні 2015/16. Валерій Сергійович, який у тій кампанії очолив «Іллічівець», запросив півзахисника в маріупольський клуб. Всього у складі азовців Глущук провів 24 матчі та повернувся у «Шахтар», а уже у лютому 2018 року підписав повноцінний контракт з полтавською «Ворсклою». Далі у кар’єрі гравця були «Кремінь», «Рубікон», донецький «Олімпік» та нетривалий вояж у клуби Вірменії та Польщі.

Перед стартом сезону 2022/23 приєднався до футбольного клубу «Епіцентр» з Кам’янця-Подільського, за який загалом провів 51 поєдинок та записав у свій актив два м’ячі та дві результативні передачі.

У червні 2013 року Глущук дебютував у складі юнацької збірної України U-18 в матчі проти однолітків з Молдови. Юрій вийшов на поле в стартовому складі та відіграв 46 хвилин. Українці в тому поєдинку здобули перемогу з рахунком 8:0. На початку січня 2015 року головний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець викликав півзахисника для участі в товариському турнірі Enda Cup, який проходив у Туреччині, проте у складі української «молодіжки» Глущук так і не зіграв жодного поєдинку.

Вітаємо у «жовто-чорній» родині!