Перейти до основного вмісту

Дмитро Шинкаренко: «Щоденно працюємо над тим, щоб покращити свою гру»

Дмитро Шинкаренко: «Щоденно працюємо над тим, щоб покращити свою гру»

Перед поєдинком 7-го туру Першої ліги, в якому «Буковина» на виїзді в Ужгороді протистоятиме «Металісту», фланговий захисник «жовто-чорних» Дмитро Шинкаренко в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів про те, як команда готується до гри з харків’янами, а також про висновки після невдалого матчу проти «Епіцентра».

- Дмитре, ти один з небагатьох, хто відіграв всі матчі чемпіонату з перших хвилин. Як зараз оцінюєш свою фізичну форму після насиченого старту сезону? 

- Загалом все добре. Ми встигаємо відновлюватися після матчів, і у цьому нам дуже допомагає медичний персонал. Фізичний стан нормальний, незважаючи на такий насичений стартовий відрізок сезону. 

- Тобі уже вдалося зігратися з новими партнерами чи все-таки потрібен ще час?

- Так, практично одразу знайшов спільну мову з партнерами на полі, але ось в цілому як команді нам ще трішки не вдається, ще не вистачає чогось… Але ми щоденно працюємо над тим, щоб покращити свою гру. 

- У якому емоційному стані команда після невдалого виїзду до Кам’янця-Подільського? 

- Перші два дні були дуже важкі у цьому плані. Зараз ми уже все проаналізували. Тренерський штаб розібрав помилки та пояснив, що гравці неправильно робили у тому матчі. Ми зробили висновки та рухаємося далі. Тепер на нас очікують непрості поєдинки з «Металістом» та «Минаєм», в яких ми повинні набирати очки. Налаштовуємося на ці матчі. 

- Які саме висновки зробили? Чи можеш детальніше розповісти?

- У Кам’янці-Подільському нам не вистачило агресії в атаці. Ми контролювали гру, володіли м’ячем, але якихось небезпечних моментів нам не вдалося створити біля воріт суперника. Зараз ми активно працюємо над атакою, над створенням моментів. Впевнений, що у матчі з «Металістом» будуть суттєві покращення у цьому компоненті. 

- Як вважаєш, чого зараз не вистачає «Буковині», щоб демонструвати більш впевнену гру та кращі результати?

- Нам не вистачає забитих м’ячів. Якби ми по-справжньому відчули цей смак голів, то, думаю, понеслися би вперед і нас було б вже важко зупинити. Так, наразі нам не вистачає саме голів і більшої кількості гострих моментів, тому активно над цим працюємо на тренуваннях. 

- У минулому сезоні у складі «Прикарпаття» ти і забивав багато, і віддав немало результативних передач. Тобі цього теж не вистачає зараз?

- Звісно, мені цього теж не вистачає, але і у «Прикарпатті» в перші півроку теж не забивав, не віддавав, а потім мене вже «прорвало» (усміхається). Сподіваюся, у «Буковині» буде трішки по-іншому і я зможу результативними діями допомагати команді уже прямо зараз. 

- Наступний суперник «Буковини» - харківський «Металіст». Якими словами охарактеризуєш цю команду? 

- «Металіст» - хороша молода команда, у складі якої наразі виступають багато вихованців цього клубу. Молодь «Металіста» зараз на досить хорошому рахунку в українському футболі, тому я очікую активної гри на зустрічних курсах. Думаю, цей матч буде цікавим як для нас, так і для вболівальників.