Перейти до основного вмісту

Дмитро Єфімов: «Хочеться перевірити себе у суперництві з командами своєї вікової категорії»

Дмитро Єфімов: «Хочеться перевірити себе у суперництві з командами своєї вікової категорії»

11 вересня команда «Буковина» U-19 стартує у 1-й лізі чемпіонату України U-19 (Захiдна зона). О 12:00 наша молодь проведе виїзний поєдинок у Львові із мiсцевим «Унiвером».  Суперниками «жовто-чорних» на першому етапi першостi також будуть ФК «Покрова» (Львів), ФК «Легiон» (Якушинцi), «Поділля» (Хмельницький) та ДЮФА «Динамо» (Львів). Змагання пройдуть у 3 кола, 2 з яких (10 турів) буде зіграно у 2024 році, а 3-е коло (5 турів) буде проведено навесні наступного року. Напередодні старту «Буковини» U-19 у першості країни цієї вікової категорії головний тренер команди Дмитро Єфімов відповів на кілька запитань клубної пресслужби.

- Дмитре Юрійовичу, офіційний сезон для вашої команди розпочався двома виїзними поєдинками у чемпіонаті Чернівецької області. Тепер ви стартуєте у 1-й лізі чемпіонату України U-19. Чи є цей турнір для команди пріоритетнішим?

- Напевно, так можна сказати. Ми вже встигли отримати ігрову практику у матчах чемпіонату області, але зараз перед нами стоїть інший виклик. Нам буде цікаво перевірити себе в офіційних матчах проти команд нашої вікової категорії U-19 з інших міст та шкіл.

- Якою інформацією володієте про суперників, зокрема й про завтрашнього?

- Якщо чесно, саме зараз ми маємо мало інформації. Доведеться грати з чистого аркуша, але ми не зациклюємося на цьому. Будемо знайомитися із суперниками по ходу ігор, а найголовніше - будемо відштовхуватися від своєї гри. Усіх учасників чемпіонату розділено на три зони. На другому етапі турніру за найвищі місця боротимуться по дві найкращі команди кожної групи, а також колективи з найкращими показниками з числа тих, що посядуть треті місця. Хочу сказати, що ми не ставимо результат на перше місце. Готуємося від гри до гри - зараз раді тому, що будемо проводити по два матчі на тижденьі хочемо, щоб команда постійно прогресувала. Ми її будуємо для майбутнього, пізнаємо хлопців у найрізноманітніших умовах, зокрема й таких, у яких проводиться чемпіонат області. Сподіваємося, що в чемпіонаті U-19 будемо проводити матчі на полях хорошої якості. 

 - Ще під час передсезонної підготовки було сформовано тренерський штаб та адміністративний персонал «Буковини» U-19. Познайомте, будь ласка, наших уболівальників із вашими помічниками. 

- Насамперед хочеться висловити подяку керівництву клубу за те, що і тренерський штаб, і персонал команди були сформовані дуже оперативно. Мій перший асистент - місцевий фахівець Сергій Ільїн. Сергія Івановича не треба особливо представляти: місцеві вболівальники його чудово знають і як колишнього гравця, і як тренера. З ним я трохи перетинався в Академії донецького «Шахтаря».

З нашими воротарями працює молодий хлопець Андрій Жигалюк. Андрій вже зараз є перспективним тренером. Він пройшов хорошу школу в «Кривбасі», а останні півроку працював в Академії львівського «Руху». Ми дуже раді, що зараз він влився в наш колектив. У нашому тренерському штабі є ще один чудовий фахівець, який виконує великий обсяг роботи. Це тренер із фізичної підготовки Ярослав Крайник. Ярослав відмінно зарекомендував себе у волейбольних командах і в нас також працює з великою самовіддачею. 

Лікар команди Сергій Дашковський і масажист Денис Мостипака вже мають досвід роботи в головній команді «Буковини». І Сергій Петрович, і Денис є моїми великими помічниками насамперед під час підготовки до ігор. Вони віддають усі сили лiкуванню вiд травм й відновленню наших гравців. Найдобріших слів заслуговує і наш адміністратор Михайло Семенюк. Михайло - футбольна людина, знає в Чернівцях практично кожного футболіста будь-якого віку, і допомагає нам практично в кожному питанні. Я дуже вдячний усім помічникам і впевнений, що наша співпраця обов'язково принесе свої плоди.