Перейти до основного вмісту

«Металіст» - «Буковина». Анонс матчу 7 туру Першої ліги

«Металіст» - «Буковина». Анонс матчу 7 туру Першої ліги

Свій черговий поєдинок у чемпіонаті Першої ліги «Буковина» проведе вже у найближчу неділю. 15 вересня «жовто-чорні» у матчі 7-го туру на виїзді протистоятимуть харківському «Металісту». Гра відбудеться на стадіоні «Авангард» в Ужгороді та розпочнеться о 14:00. Головним арбітром зустрічі призначений 37-річний Віталій Маляр з Хмельницького. 

Пряму трансляцію матчу «Металіст» - «Буковина» можна буде переглянути на загальнонаціональному телеканалі DiviSport та Youtube-каналі DiviSport.

Остання декада серпня видалась для «Буковини» досить успішною: чернівчани завоювали путівку в 1/8 фіналу Кубка України, здолавши ФК «Миколаїв», після чого вже у чемпіонаті здобули дві «сухі» перемоги поспіль – над «Поділлям» та «Нивою». Продовжити переможну серію «жовто-чорним» вже у першому осінньому матчі завадив «Епіцентр»: у поєдинку 5-го туру підопічні Кривенцова на виїзді поступились кам’янчанам з рахунком 0:2. Що цікаво, саме у цьому матчі перервалась безпрограшна гостьова серія «Буковини», яка не знала гіркоти поразок з 18 листопада 2023 року. Протягом цього періоду в останніх десяти офіційних поєдинках на виїзді «жовто-чорні» здобули вісім перемог і двічі зіграли внічию. Наразі після п’яти зіграних матчів чернівчани продовжують розташовуватися на третій сходинці в турнірній таблиці групи «А» з сімома очками у своєму активі. 

У наступному матчі тренерський штаб «жовто-чорних» зможе розраховувати на Андрія Буська, який пропускав попередній тур через дискваліфікацію. Нагадаємо, що Бусько у сезоні 2023/24 захищав кольори «Металіста» та провів за харківський клуб загалом 25 матчів. 

Минулий тур, матчі якого відбулися цієї середи, «Буковина» пропускала через вимушену паузу у зв’язку із зняттям ФК «Хуст» з розіграшу Першої ліги. З аналогічних причин більше часу на підготовку мав і наш майбутній суперник. Попередній тур «Металіст» пропускав згідно з регламентом, а минулого вікенду повинен був зустрітися з тим же «Хустом». Наразі харків’яни залишаються єдиною командою групи «А» з нулем у графі «перемоги». У чотирьох матчах нового сезону підопічні Аніщенка тричі зіграли внічию (з «Поділлям», «Нивою» та «Епіцентром»), а також поступилися «Агробізнесу», який продовжує крокувати без поразок. 

На даний момент «Металіст» посідає останню восьму сходинку в турнірній таблиці з трьома заліковими пунктами у своєму доробку, різниця забитих/пропущених м’ячів – 3:4. Непереконливо виступили харків’яни і у розіграші Кубка України. Після важкої перемоги у серії післяматчевих пенальті над «Вільхівцями» «жовто-сині» сенсаційно програли ФК «Миколаїв» 1:3. 

За всю історію протистоянь чернівецького та харківського клубу у рамках Вищої та Першої ліг відбулося 16 офіційних поєдинків. «Буковина» здобула вісім перемог, тоді як «Металіст» був сильнішим у п’яти матчах, а ще у трьох зустрічах була зафіксована нічия. Попередній поєдинок між «Буковиною» та «Металістом» відбувся у минулому сезоні. У матчі 15-го туру «жовто-чорні» на виїзді в Ужгороді здобули вольову перемогу з рахунком 3:2 завдяки дублю Василя Палагнюка наприкінці гри.