Перейти до основного вмісту

Данило Гончарук: «У таких матчах треба дотискати суперника і «закривати» гру на свою користь»

Данило Гончарук: «У таких матчах треба дотискати суперника і «закривати» гру на свою користь»

Автором єдиного голу у складі «Буковини» у виїзному протистоянні з тернопільською «Нивою» став фланговий атакуючий півзахисник нашої команди Данило Гончарук. Після закінчення матчу в інтерв'ю клубній пресслужбі Данило дав свою оцінку поєдинку у Тернополі та розповів про настрій «Буковини» перед центральним протистоянням 14-го туру в групі А з «Епіцентром». 

- Даниле, зрозуміло, що нічийний результат у матчі з «Нивою» не задовольнив команду. Яким у загальних рисах був план на гру і наскільки його вдавалося дотримуватися?

- Не вдаючись у деталі, головним у матчі проти «Ниви» було вийти на поле і перемогти, для чого треба було забивати. У першому таймі нам все вдавалося виконувати, у перерві тренерський штаб налаштовував нас забивати ще й ще, але чомусь вже чергову гру поспіль ми після перерви починаємо когось і чогось боятися. Потім пропускаємо голи і втрачаємо перемогу. Треба дотискати суперників і «закривати» такі ігри. 

- Здалося, що в першому таймі команда намагалася грати у вертикальний футбол і швидше доставляти м'яч у третю зону. Чи було так насправді?

- Так, ми саме таким чином і діяли, бо «Нива» грає організовано. Нам треба було знаходити зони за спинами захисників і грати при цьому швидко. І в першому таймі, і в другому було достатньо моментів, якими треба було розпорядитися. Однак чомусь нам це не вдалося.

- В епізоді із забитим голом тобi вдалося знайти «шпарину» між захисниками? Відчув, що саме в ту зону віддасть передачу Богдан Бойчук?

- Так, ми з Богданом Бойчуком завжди так намагаємося розкрити оборону суперника. У попередніх іграх це не вдавалося, але зараз вийшло організувати таким чином взяття воріт. Гол не був випадковим. Подібні епізоди ми награвали на тренуваннях і перед матчами також обговорюємо між собою такі ситуації. Погано тільки, що забили лише один гол.

- Ти вже сказав, що після перерви дещо пішло не так як треба. Чи змогла «Нива» посилити свою гру в другому таймі?

- Так, звісно, вони стали більше атакувати, тому що команді необхідно було відіграватися. Але це не означає, що ми повинні відходити назад і зберігати переможний рахунок. Треба було скористатися тим, що вони йшли вперед великими силами і розкривали ззаду зони. Але повторюся: я не знаю в чому причина, що нам не вдалося зіграти так, як було потрібно.

- Вже найближчої суботи в Чернівцях відбудеться один із центральних матчів другого кола в групі «А», у якому наша команда зіграє проти «Епіцентра». У цьому протистоянні одних із найкращих команд групи не можна визначити фаворита?

- Хто є фаворитом поєдинку нехай вирішують уболівальники. Щодо нас, то ми не маємо іншого варіанту: необхідно перемагати «Епіцентр». Ми вже чотири матчі не можемо виграти і так не повинно тривати далі. Ми зобов'язанi зіграти в суботу з позиції сили і в підсумку перемогти. Зараз взагалі не варто думати про те, сильний чи слабкий суперник протистоїть нам.