Перейти до основного вмісту

Андрій Мельничук: «Гравцям вдавалося виконувати те, що відпрацьовуємо на тренуваннях»

Післяматчевий коментар головного тренера чернівецької «Буковини» Андрiя Мельничука після матчу з «Металургом» (Запорiжжя), який завершився розгромною перемогою нашої команди з рахунком 5:0.

- Андрію Ярославовичу, виглядає так, що сьогодні була легка перемога вашої команди. Молоді гравці запорожців не змогли нав'язати боротьбу «Буковині»?

- Насамперед я хочу подякувати нашим Збройним Силам за надану нам можливість грати у футбол. Мирного неба всім нам та слава Україні!

Що стосується гри, ми знали, що молоді футболісти суперника непогано підготовленi тактично, у них є свій напрямок гри. Вони у кожному матчі гнуть свою лінію. Ми готувалися працювати у пресингу, будували білдап, планували контролювати м'яч. Звичайно, у нашій команді футболісти більш досвідчені, але для нас кожна гра - це виклик у плані побудови команди, додаткового знайомства з можливостями гравців. Сьогоднішній матч не став винятком.

- Як оціните сьогоднішню гру Василя Палагнюка?

- Вася, як завжди, був стабільним. У кожному матчі його xG складає 1.5 – 1.7. Десь раніше не вистачало реалізації, але його досвід завжди допомагає команді. Сьогодні забив 4 голи, а міг і більше. Василь Палагнюк – приклад для молодих футболістів! Він ніколи не зупиняється під час матчу. Хочеться подякувати нашому форварду за його професіоналізм. Наша молодь навчається у нього.

– Сьогодні дуже результативно вийшов на поле Денис Власенко.

- Так, він забив i віддав результативну передачу. Це молодий перспективний футболіст, але йому, як і решті молоді, не вистачає необхідної психологічної підготовки, впевненості у собі. Перед кожним матчем наша команда перебуває під певним психологічним тиском. Тож футболісти у деяких моментах перестраховуються. Сьогодні вони були розкутішими, нiж ранiше, у них була психологічна впевненість, і ми побачили, що це дало результат. Хлопці вміють грати у футбол. Головне – щоб у нас на належному рівні були командні взаємодії.

- Чи залишилися ви сьогодні чимось незадоволені?

- Розумієте, кожен тренер хоче всього по максимуму. Найкращих взаємодій на полі, кращої реалізації. Ми над усіма моментами працюємо. Усі футболісти без винятку помиляються, але сьогодні я бачив, що в них краще, ніж у попередніх матчах, виходило переносити на поле те, що напрацьовуємо на тренуваннях. Більше доставляли м'яч уперед, більше його рухали – ці моменти дають результат. Контроль м'яча - це добре, але його потрібно доставляти до третьої зони, створювати гольові моменти. Працювати нам треба ще дуже багато, але сьогодні я вдячний команді, що вона виконувала те, чого від неї ми вимагаємо. Футболісти на полі підказували один одному – на моменти комунікації, взаємодії ми також постійно звертаємо увагу. Головне - у нас є динаміка та точки, куди необхідно рухатися для того, щоб створити команду, яка б вирішувала серйозні завдання.