Перейти до основного вмісту

Андрій Мельничук: «Зараз основне завдання «Буковини» - будувати команду на майбутнє»

Післяматчевий коментар головного тренера чернівецької «Буковини» Андрія Мельничука після виїзної гри з «Кременем», яка завершилась нульовою нічиєю.

«Насамперед хочу подякувати нашим Збройним Силам, завдяки яким ми можемо проводити чемпіонат та грати в футбол, це зараз дуже важливо.

Ми їхали в Кременчук за перемогою. Нам не вистачало у центрі поля Владислава Хамелюка, який відновлюється після травми, це наш ключовий гравець. Також не зміг зіграти у цьому матчі Ігор Чайковський, який за день до гри отримав травму «завдяки» штучному покриттю. Тому сьогодні нам фактично довелося зіграти без декількох основних гравців в середині поля, і це суттєво вплинуло на хід поєдинку, адже на початку матчу ми дещо провалили гру в центрі поля. Дякую хлопцям, які вийшли на поле та закрили ці позиції. У другому таймі ми перебудувалися і побачили іншу гру. Ми контролювали хід поєдинку, а суперник фактично грав без м’яча. Так, моменти були і у «Кременя», але і у нас було як мінімум дві чудові нагоди у другій половині матчу – у Палагнюка та Книша. Підвела реалізація і втрата концентрації у завершальній фазі атаки. Також зіграв свою роль фактор штучного поля. На початку матчу у нас також було дві чудові нагоди, але забити не вдалося. Такі моменти необхідно реалізовувати.

«Кремінь» - хороша молода команда з амбіціями, яку очолює якісний фахівець. Вони зараз ведуть боротьбу за збереження прописки у Першій лізі, тому хочу побажати їм успіху. Ця команда повинна залишитися у Першій лізі.

Не хочу коментувати рішення арбітра, який вилучив мене з тренерської лави, це не в моїй компетенції. Звісно, якщо я побачив несправедливість у діях арбітра по відношенню до моїх підопічних, то втримати свої емоції було важко. Футбол – це емоційна гра. Хочу ще раз наголосити, що я просто запитав арбітра, чому в тому ігровому моменті він прийняв таке рішення.

Зараз основне завдання «Буковини» - будувати команду на майбутнє. Ми не акцентуємо свою увагу на турнірній таблиці, ми прагнемо здобувати максимальний результат у кожній грі».