Перейти до основного вмісту

Будняк та Палагнюк – у символічній збірній 1-го туру другого етапу Першої ліги

«Sport Arena» назвала символічну збірну 1-го туру другого етапу у Першій лізі сезону 2023/24. В одинадцятку найкращих футболістів ігрового вікенду потрапили крайній півзахисник «Буковини» Іван Будняк та нападник «жовто-чорних» Василь Палагнюк.

Правий півзахисник – Іван Будняк

«Будняк – переможець у номінації «Джокер туру», адже ніхто швидше за нього не почав приносити своїй команді користь. Іван уже через хвилину після заміни виборов м’яча та з другої спроби протягнув вперед, і з його т.зв. «передасисту» Гончарук прострілив під удар Палагнюка з півметрової відстані. Надалі Будняк не випадав із гри, продовжував діяти агресивно та видовищно. Після скидки Цурупіна він ще раз сміливо пішов до чужих воріт і своїм голом закріпив перевагу чернівчан у Демидові».

Нападник – Василь Палагнюк

«Знову на класі, досвіді та природньому гольовому відчутті Палагнюк приносить очки Буковині. Найкращий бомбардир в сучасній історії чернівецького клубу міг забивати «Діназу» ще раніше – коли в дотик замикав передачу Фарасєєнка, проте воротар виручив господарів. Пізніше Василь опинився в потрібний час у потрібному місці й не промахнувся з півметрової відстані після зручного прострілу дебютанта команди Гончарука. Відрадно, що ветерани та вихованці буковинського футболу потрібні оновленій та більш амбітній наразі команді».

Також портал «Sport Arena» назвав Івана Будняка джокером 1-го туру другого етапу Першої ліги.

Джокер туру – Іван Будняк

«Це гарний тур для гравців із лавки запасних. Дебютант «Лівого берега» Сіднней забив уже на 6 хвилині, новачок Інгульця Сад через 15 хвилин після виходу на поле забив переможний м’яч екс-одноклубникам із Прикарпаття, весняне поповнення Хуста Чабан провів гол через 27 хвилин, а І.Зубков із ФСК «Маріуполь» – через 36. У кожного з цих гравців власна ціна результативної дії, своя історія та бекґраунд. Але навіть на фоні таких якісних джокерів вирізняється Будняк. Граючи свій перший матч за нову команду, уже через хвилину після виходу на поле Іван зробив обидва голи в Демидові: поборовся за м’яч на початковій стадії, коли Сергійчук з прострілу Гончарука відкрив рахунок, а потім забив сам».

Також у номінації «найкращий правий захисник у групі «Вибування» визнано гравця «Буковини» Ігоря Солдата.

Варто відзначити, що за результатами голосування в офіційному клубному Telegram-каналі найкращим гравцем «Буковини» у матчі проти «Діназу» за версією вболівальників став Іван Будняк. Більшість вболівальників «жовто-чорних», а саме 49%, віддали свої голоси за крайнього півзахисника, який блискуче вийшов на заміну. На другому місці – найкращий бомбардир команди Василь Палагнюк (31%), третій – голкіпер Іван Пономаренко (7%).