Перейти до основного вмісту

«Буковина» матчем з «Хустом» продовжить ігрову програму заключного збору

Ігрову програму заключного збору, який у ці дні проходить на Закарпатті, «Буковина» продовжить матчем у селищі Середнє з іще одним представником групи «Вибування» Першої Ліги - ФК «Хуст». Цього міжсезоння «жовто-чорні» вже провели один спаринг у Середньому: на початку першого закарпатського збору підопічні Андрія Мельничука з рахунком 2:0 перемогли «Агробізнес».

Майбутній суперник «Буковини» - молодий клуб, який стрімко розвивається. ФК «Хуст» був заснований у 2019 році. Команда виграла чемпіонат Закарпатської області у 2021-му, а вже у сезоні 2022/23 дебютувала на професійному рівні – у Другій лізі. У першому сезоні у статусі професіоналів клуб фінішував на другій позиції у турнірній таблиці, після чого завоював право на підвищення у класі, обігравши у стикових матчах ФСК «Маріуполь». Однак дебютний сезон у Першій Лізі дається «Хусту» нелегко: на першому етапі команда замкнула турнірну таблицю в Групі А з 11 очками, поступившись, до слова, «Буковині» 10 пунктами.

В першій частині чемпіонату команди провели між собою два офіційні матчі: у Чернівцях було зафіксовано нульову нічию, а згодом «Буковина» здобула виїзну перемогу з рахунком 2:1 (відзначилися Роман Бодня та Василь Палагнюк).

Свою підготовку до другої частини сезону «Хуст» розпочав уже 23 січня. Команда дуже активно проводить спаринги, а з деякими суперниками – наприклад, з «Агробізнесом» – зустрічалася вже двічі. Останній поєдинок команд відбувся 6 березня і завершився мінімальною перемогою (2:1) клубу з Волочиська.

Для «Буковини» завтрашній матч із «Хустом» буде вже восьмим у поточному зимовому міжсезонні. У всіх попередніх спарингах «жовто-чорні» були сильнішими за своїх суперників.