Перейти до основного вмісту

«Буковина» на виїзді зіграла внічию з «Кременем»

Свій черговий матч другого етапу у Першій лізі «Буковина» провела у Кременчуці проти місцевого «Кременя». До сьогоднішнього протистояння «жовто-чорні» підійшли у статусі лідера групи «Вибування», тоді як їхній суперник перебуває у «зоні вильоту», ведучи вiдчайдушну боротьбу за збереження місця в лiзi.

Попри свiй статус фаворита поєдинку, матч для «Буковини» не очікувався простим. «Кремiнь» багатьма фахівцями вважається «домашньою» командою, і не кожен його суперник повною мірою може пристосуватися до штучного газону «Кремiнь-Арени».

«Жовто-чорні» досить швидко захопили ініціативу. З 10-ї по 13-у хвилину тричі біля воріт «Кременя» виникала гострота. Спочатку вивірену подачу Шалфєєва на дальній кут площі воріт суперника замикав Владислав Дворовенко, проте епізод завершився лише кутовим ударом. Згодом голкіпер кременчуківців Коркодим впорався з потужним ударом Романа Бодні низом метрів з 22-х, а завершилася яскрава у виконанні гостей трихвилинка ударом вище воріт з досить близької відстані Василя Палагнюка, якому від лицьової лінії асистував Данило Гончарук.

У відповідь господарі поля на екваторі першого тайму зуміли відвести гру подалі від своїх воріт. На 22-й хвилині вони провели досить гостру атаку, наприкінці якої Глоба у простій ситуації віддав неточну передачу Галояну – в іншому випадку воротам Івана Пономаренка могла виникнути справжня загроза. Через п'ять хвилин Іван по-справжньому вступив у гру, закривши ближній кут ворiт після удару з кута воротарської площі Глоби, який завершував швидку атаку підопічних Ігоря Климовського.

Гра набула більш-менш рівного характеру, проте гостріше діяли все ж таки «жовто-чорні». На 33-й хвилині вдруге в матчі ледь не спрацювала зв'язка Гончарук - Палагнюк, проте Василю не вдався удар з гострого кута. Незадовго до перерви метрів з 14 потужно пробивав Шалфєєв - м'яч пройшов над поперечиною.

Другий тайм розпочався з перевагою нашої команди, яка на 59-й хвилині мала реальний шанс нарешті відкрити рахунок. Василь Палагнюк після поперечної передачі Данила Книша з меж штрафного майданчика «Кременя» завдав удару низом з-під захисника, проте Коркодим в стрибку врятував свою команду.

«Буковина» мала очевидну перевагу, проте гостроти біля воріт господарів поля було небагато, а на 76-й хвилині у штрафному майданчику «жовто-чорних» виникла справжня метушня - на щастя, до завершального удару по воротах Івана Пономаренка справа так і не дійшла.

«Точку» у матчі, причому переможну для нашої команди, за 5 хвилин до кінця основного часу міг поставити Андрейчук. Андрій бив головою з лінії воротарського майданчика після подачі кутового Іваном Будняком, проте на шляху м'яча став захисник.

У підсумку вперше у весняній частині сезону матч за участю «Буковини» завершився внічию – 0:0.

5 квiтня. Перша лiга. Група «Вибування». 3 тур. Кременчук. Стадiон «Кремiнь-Арена iм. О.Бабаєва».

«Кремiнь» - «Буковина» (0:0)

«Кремiнь»: Коркодим, Дудник, Аркуша, Паламарчук, Азiзов, Панчишин (К), Савiцький, Галоян, Глоба, Обамiна, Трофимюк (Куць, 67).

Запаснi: Матус, Дихтярук, Товкач, Рокотянський, Сидоренко, Пастернак, Молько.

Головний тренер: Iгор Климовський.

«Буковина»: Пономаренко, Дворовенко, Пець, Лопирьонок (К), Солдат, Шалфєєв (Цурупiн, 90), Бодня, Книш, Будняк (Духота, 90), Гончарук (Фарасєєнко, 68), Палагнюк (Андрейчук, 68).

Запаснi: Каневцев, Артем Рябий, Денис Рябий, Новотрясов, Чайковський, Прокопчук, Денис Рябий.

Головний тренер: Андрiй Мельничук.

Попередження: Бодня (8), Пець (37), Книш (66), Аркуша (74), Шалфєєв (79), Мельничук, головний тренер (80), Паламарчук (83).

Вилучення: Мельничук, головний тренер (80, друге попередження).