Перейти до основного вмісту

«Буковина» вдруге поспіль зіграла внічию

Свій черговий матч другого етапу чемпіонату України серед команд Першої ліги «Буковина» провела в рiдних стiнах проти «Гiрника-Спорт». Як і в попередніх матчах цієї весни, «жовто-чорні» протистояли супернику, який зараз живе проблемами збереження прописки у Першій лізі. Тому можна було припустити, що гості здебільшого гратимуть «другим номером», зосередившись в першу чергу на безпеці власних воріт.

Однак у дебюті поєдинку підопічні Валерія Куценка виявили стартову активність, провівши кілька позиційних атак. На 6-й хвилині Данило Дмитрієв на швидкості увірвався до штрафного майданчика «Буковини» та небезпечно пробив низом у дальній кут. Однак цей удар вийшов несильним i водночас неточним. Цей момент стався вже після того, як шанс відкрити рахунок з'явився у «Буковини»: Іван Будняк з кількох метрів замикав флангову подачу, проте у пiдсумку пробив повз ворота.

Наприкінці першої третини тайму ініціатива підопічних Андрія Мельничука стала очевидною. Однак шляхи до воріт Богдана Шухмана були надійно перекриті. Голкіпер «Гірника-Спорт» по-справжньому вступив у гру лише на 28-й хвилині, коли парирував удар з близької відстані Василя Палагнюка, якому асистував Іван Будняк. Через 6 хвилин Шухман взагалi зіграв блискуче, впоравшись із «пострілом Данила Гончарука у протихід метрів із 12-ти.

А ось на 36-й хвилині «Буковина» нарешті досягла свого! Артур Новотрясов у дотик віддав чудову передачу Василю Палагнюку, який невiдпорним ударом із кількох метрів не залишив Шухману шансів – 1:0!

На жаль, наша команда вела в рахунку лише кілька хвилин. У схожій ситуації Радіон Посєвкін виклав м'яч Данилу Тузенку, впоратися з ударом якого Івану Пономаренку було майже неможливо.

Питання досягнення «Буковиною» переможного результату було перенесено на другу половину гри. На 52-й хвилині Іван Будняк на швидкості увірвався до карного майданчика гостей, однак м'яч після удару нашого півзахисника сколихнув сітку лише із зовнішнього боку. На 68-й хвилині Іван у штрафному майданчику суперника обіграв захисника, після чого гостро прострілив уздовж воріт, проте ні Данило Гончарук, ні Андрій Андрейчук, який щойно вийшов на заміну, не замкнули цю передачу.

Усю другу половину тайму м'яч практично не залишав половину поля «Гірника-Спорт». При цьому Богдан Шухман все ж таки не часто вступав у гру, як, наприклад, в епізоді на 73-й хвилині, коли парирував потужний удар Андрейчука. Гості, відверто граючи на утримання нічийного результату, таки зуміли досягти свого i тепер їдуть додому з одним заліковим пунктом. Для «Буковини» сьогоднішній результат – очевидна втрата очок.

13 квiтня. Перша лiга. Група «Вибування». 4 тур. Чернiвцi. Стадiон «Буковина».

«Буковина» - «Гiрник-Спорт» (1:1)

«Буковина»: Пономаренко, Дворовенко, Пець, Лопирьонок (К), Солдат, Чайковський (Андрейчук, 57), Бодня (Цурупiн, 57), Новотрясов, Будняк (Духота, 77), Гончарук, Палагнюк (Власенко, 88).

Запаснi: Каневцев, Артем Рябий, Денис Рябий, Прокопчук, Гарькавенко, Степаненко.

«Гiрник-Спорт»: Шухман, Черниш, Мороз (К), Чiбуезе, Романенко (Шептицький, 69), Одог, Дмитрiєв (Подейко, 88), Гора, Тузенко, Посєвкiн (Черткоєв, 76), Студенко (Подрезан, 68).

Запаснi: Козлов, Юрченко, Нижник.

Голи: Палагнюк, 35 (1:0), Тузенко, 39 (1:1).

Попередження: Шухман (90+1), Новотрясов (90+4).