Перейти до основного вмісту

Данило Гончарук: «Душа і серце лежать до Чернівців! Радий, що виступатиму в «Буковині»

Одразу після підписання контракту із «Буковиною» Данило Гончарук відповів на декілька питань клубної пресслужби.

 

- Даниле, раді вітати тебе в «Буковині»! Розкажи, будь ласка, як виник варіант із переходом до нашого клубу і що вплинуло на твій вибір?

- Про можливість перейти до «Буковини» мені повідомив мій агент. Він наголосив, що клуб зацікавлений у мені. Чернівці, по суті, - рідне для мене місто. Тут я виріс і почав займатися футболом. Зараз побачив для себе гарні перспективи, тому й прийняв пропозицію. Душа і серце завжди лежали до Чернівців, тому радий, що виступатиму в «Буковині»!

- Чи знав перед переходом когось із гравців «Буковини» особисто?

- Здебільшого хлопців із команди знав заочно, а особисто – Богдана Духоту. Думаю, що з комунікацією у «Буковині» у мене не буде жодних проблем.

- Які перші враження від перших днів роботи у новому клубі?

- У «Буковині» абсолютно все на найвищому рівні! Відразу сподобалося ставлення до себе з боку тренерського штабу, персоналу, вже нинішніх партнерів.

 - Якщо в майбутньому хтось із твоїх знайомих футболістів розглядатиме можливість перейти до «Буковини», порадиш це зробити?

– Однозначно! Тим більше зараз, коли «Буковина» виходить на новий рівень і вирішуватиме найсерйозніші завдання.

- Поточний сезон ти розпочинав у «Кривбасі». Наразі команда є лідером Прем'єр-ліги. Мабуть, у Кривому Розі довелося зіткнутися із жорсткою конкуренцією?

- Так, у «Кривбасі» дуже серйозна конкуренція на всіх позиціях, і навіть не по два футболісти на місце, а більше. Менi не вдалося витримати таку конкуренцію, але нічого страшного, адже з'явилася можливість проявити себе в «Буковині» та допомогти команді.

- Даниле, ти – досить молодий гравець, але у твоїй кар'єрі було вже одразу кілька цікавих етапів, наприклад, у структурі донецького «Шахтаря» та закордонний – в Іспанії. Які найвизначніші моменти виділив би у своїй кар'єрі?

- Найпам'ятніший момент, найімовірніше, - це потрапляння в заявку на переможний виїзний матч «Шахтаря» з мадридським «Реалом» у Лізі чемпіонів. Так, я не вийшов на поле, але був разом із командою та відчув всю ту неповторну атмосферу великого успіху. Виділив би також свій дебютний гол у Юнацькій лізі УЄФА у ворота молдавського «Шерифа».

Що стосується виступів за клубні команди «гірників» та іспанського етапу кар'єри, то можу сказати, що «Шахтар» дуже допоміг моєму становленню як футболіста. Школа, базові футбольні навички – все це багато в чому дав «Шахтар». В Іспанії я зміг відчути, що таке футбол на дорослому рівні, як треба долати певні труднощі. Це теж був корисний досвід, але таки більше мені дав «Шахтар».