Перейти до основного вмісту

Іван Будняк: «Розуміємо, що у «Буковині» нас зібрали для вирішення серйозних завдань»

Однією з головних дійових осіб переможного для «Буковини» поєдинку на старті другої частини сезону проти «Діназу» став новачок «жовто-чорних» Іван Будняк. Іван став автором другого голу команди та передгольового пасу в епізоді з першим взяттям воріт вишгородців. Напередоднi стартового у 2024 році домашнього матчу «Буковини», у якому наша команда зіграє з ФК «Чернігів-ШВСМ», Іван відповів на кілька питань клубної пресслужби.

 

- Іване, минулої неділі «Буковина» з перемоги у виїзному матчі проти «Діназу» стартувала у другому етапі чемпіонату Першої ліги. Які враження у тебе залишилися від цього успішного для команди матчу?

- Вважаю, що загалом зіграли непогано. Як і в будь-якому матчі, у цьому також були певні моменти. Якщо говорити про мене, то я вийшов на поле в другому таймі за рівного рахунку. Чудово розумів, що потрібно зробити все можливе для переможного результату. Вся команда зуміла його досягти та порадувати наших численних уболівальників!

– Що говорили тобі тренери перед виходом на поле?

- Попросили створити максимальну напругу для захисників суперника, допомогти всій команді додати агресії в нападі. Радий, що все це в нас вийшло.

- Тобі взагалі важко виходити на заміну?

- Так, грати не з перших хвилин мені досить непросто, особливо у таких конкурентних матчах як із «Діназом». Коли виходиш на поле, необхідно одразу втягнутися в гру. Якраз у поєдинку з «Діназом» це вдалося.

- Другий тайм розпочинався непросто для нашої команди. За рахунок чого вдалося переламати хід гри?

- Почали успішно розкривати оборону суперника за рахунок вбігань у вільні зони, вмілих відкривань. Все це було частиною тренерських настанов. У другій половині тайму ми почали їх добре виконувати та й взагалі стали більш нахабно, якщо можна так сказати, діяти в атаці.

- Ти був причетний до обох голів команди. Згадай, будь ласка, ці гольові епізоди.

- У першому моменті прийняв м'яч на фланзі, підняв голову та побачив, що у вільну зону вбігає Данило Гончарук. Покотив йому, після чого Дані залишалося прострелити вздовж воріт на Василя Палагнюка. У другому гольовому епізоді після виносу м'яча з нашої половини поля прокинув його головою, потім двічі прибрав під себе захисника і точно пробив у дальній кут.

- Іване, взимку ти перейшов до «Буковини» з «Ниви» (Бузова). Незважаючи на те, що наша команда наразi виступає у групі «Вибування», за потенцiалом її можна назвати однією з найкращих у Першій лізі?

- Звичайно, можна. За рівнем гри ми точно входимо до числа найкращих команд ліги. Ми всі розуміємо для чого нас зібрали у «Буковині». Перед командою поставлені серйозні завдання, які нам потрібно вирішувати.

- Тепер наша команда має провести домашній поєдинок проти «Чернігів-ШВСМ». Після тривалої перерви «Буковина» зіграє із глядачами. З якими почуттями підходиш до гри?

- Не можу сказати, що є якесь хвилювання. Те, що гратимемо при своїх уболівальниках – чудово! З глядачами завжди грати приємно, а у важкі моменти гри трибуни завжди підганяють вперед, і в тебе відкривається друге дихання. Завжди потрібно пам'ятати, що ми граємо для вболівальників!