Перейти до основного вмісту

У другому контрольному матчі «Буковина» здобула вольову перемогу над «Поділлям»

У п’ятницю, 16 лютого, у рамках підготовки до поновлення весняної частини сезону у Першій лізі «Буковина» провела свій другий спаринг у 2024 році. Підопічні Андрія Мельничука на полі ФОК «Олiмпiя» зіграли із ще одним представником групи «Вибування» – хмельницьким «Поділлям». Нагадаємо, що другу частину сезону «Буковина» та «Поділля» почнуть у цій групі на 2-му та 3-му місцях відповідно. На першому етапі команди зустрічалися двічі: у Хмельницькому було зафіксовано нічию 1:1, а у Чернівцях, у поєдинку останнього туру першого етапу, «Буковина» поступилася своїм географічним сусідам 0:2. Натомiсть у сьогоднішньому матчі успіх святкувала «Буковина» - підопічні Андрія Мельничука здобули вольову перемогу з рахунком 3:2.

Чернівчани досить активно розпочали поєдинок. Вже на 5-й хвилині «жовто-чорні» мали чудову нагоду відкрити рахунок після вдалого пресингу поблизу чужого штрафного майданчика: Гончарук у завершальній фазі епізоду віддав на Палагнюка, проте досвідчений форвард нашої команди в дотик пробив поруч зі стійкою воріт. Через кілька хвилин після розіграшу стандарту до штрафної площі суперника увірвався Солдат - на жаль, м'яч після удару захисника сколихнув сітку лише із зовнішнього боку.

Починаючи десь із 15-ї хвилини чернівчани повністю переважали гостей на полі, проте всерйоз голкіпера Задерейка не турбували: удари Книша та Хамелюка з-за меж штрафного були неточними. Щодо його колеги по амплуа Івана Пономаренка, то він мав роботу лише після ударів суперників з дальної дистанцiї.

Натомiсть на початку другого тайму картина поєдинку повністю змінилася. Тренерський штаб нашої команди у перерві повністю змінив склад, і гравці цього варіанту кадрової обойми у дебюті тайму двічі вимушено розпочинали з центру поля. Спочатку зблизька відзначився Каверiн, а потім після подачі з кутового Каневцева вдруге змусив вийняти м'яч із сітки воріт Веремiєнко.

Але підопічні Мельничука досить швидко зуміли переламати хід поєдинку. На 60-й хвилині різницю в рахунку міг скоротити Андрейчук, проте новачок нашої команди метрів із 14-ти пробив поряд зі стійкою. Але уже через сім хвилин «Буковина» таки досягла свого. У штрафному майданчику суперника чудово індивідуально зіграв Фарасєєнко, завершивши свій технічний прорив влучним ударом низом.

Міг Віталій невдозвi і зрівняти рахунок, проте не реалізував 11-метровий за фол проти Андрейчука. Остання десятихвилинка поєдинку залишилася повністю за «Буковиною». Спочатку нашій команді допоміг автогол гравця суперника, а на останній хвилині камбек оформив Андрейчук, котрий замкнув простріл від лицьової лінії – вольова перемога «Буковини» 3:2!

Свій наступний контрольний матч наша команда проведе 21 лютого вже на зборі на Закарпатті. Суперник – «Агробізнес» (Волочиськ).

 

16 лютого. Контрольний матч. Чернiвцi. «Олiмпiя».

«Буковина» - «Подiлля» (3:2)

«Буковина» (стартовий склад): Пономаренко, Солдат, Новотрясов, Пець, Дворовенко, Хамелюк, Бодня, Гончарук, Книш, Будняк, Палагнюк.

«Буковина» (2-й тайм): Каневцев, А. Рябий, Д. Рябий, Новотрясов, Гарькавенко, Цурупін, Чайковський, Духота, Прокопчук, Фарасєєнко, Андрейчук.

«Подiлля» (стартовий склад): Задерейко, Сiмiнiн, Пасiчник, Веремiєнко, Савчук, Цибульник, Лис, Каверiн, Боженар, Оробець, Карпенко.

Голи: Каверiн, 48 (0:1), Веремiєнко, 56 (0:2), Фарасеєнко, 67 (1:2), автогол гравця «Подiлля», 80 (2:2), Андрейчук, 90 (3:2).