Перейти до основного вмісту

«Буковина» на виїзді поступилася «Епіцентру»

«Буковина» поступилася на виїзді «Епіцентру»

Поєдинок 5 туру чемпіонату Першої ліги «Буковина» проводила на виїзді із «Епiцентром». Сьогоднішнє протистояння, поза всяким сумнівом, вважалося в групі А центральним у турі, оскільки обидва суперники в поточному сезоні вважаються одними з основних претендентів на підвищення у класі. До очної дуелі команди підійшли із 7 очками у своєму активі. При цьому «Епiцентр» зіграв на один матч менше за «жовто-чорних», а найближчим часом команда має втратити три пункти, оскільки вони були завойовані у протистоянні з «Хустом», який знявся з чемпіонату.

У дебюті матчу дещо активніше діяли господарі поля. Саме їм вдалося створити перший небезпечний момент: на 5-й хвилині Іван Бендера метрів з 18-ти пробив повз верхнього кута воріт чернівчан. У схожій ситуації й приблизно з тієї самої відстані бив хавбек «Буковини» Роман Бодня, проте лівий захисник господарів поля Олександр Климець встиг підставити свою ногу під удар.

Підопічні Валерія Кривенцова стали набагато більше володіти м'ячем, проте вперше потурбували голкіпера «Епiцентра» Олега Білика лише на 29-й хвилині, коли страж воріт парирував потужний удар Кольцова із дальньої дистанції. За дві хвилини вже Іван Пономаренко у такому ж стилі врятував «жовто-чорних», впоравшись із «пострілом» Климця.

Кінцівка першого тайму залишилася за «Епіцентром». Більше того, підопічні Сергія Нагорняка пішли на перерву у статусі лідера протистояння. У центрі штрафного майданчика «Буковини» Микола Миронюк в оточенні двох чернівчан відкинув м'яч назад Данилові Кравчуку, і головний бомбардир «Епiцентра» не схибив - 1:0. Трохи згодом перед свистком на перерву Іван Пономаренко відбив удар Климця з-за меж карного майданчика. 

З перших хвилин другого тайму «Буковина» прогнозовано закрила суперника на своїй половині поля. Однак на 54-й хвилині підопічні Сергія Нагорняка організували стрімкий контрвипад, який ударом метрів із 14-ти поряд із ближньою стійкою завершив Кравчук. Попри цей момент, «Буковина» продовжувала володіти значною перевагою. На жаль, «жовто-чорним» вдавалося створити лише передумови до гольових моментів. Суперники ж зі свого боку шукали шанс у контргрі - і врештi решт знайшли його за 8 хвилин до завершення основного часу матчу. Гліб Савчук та Іван Бендера вдало зіграли на правому фланзі своєї атаки. Бендера, отримавши передачу від партнера, прострілив від лицьової лінії. Юрій Дудник намагався перервати цю передачу, проте м'яч злетів у повітря і його головою відправив у сітку Станіслав Кристін, який зіграв на випередження.

Цей гол за великим рахунком закрив поєдинок. «Буковина» у пiдсумку поступилася 0:2 і тепер свій наступний матч також проведе на виїзді. 15 вересня «жовто-чорні» зіграють в Ужгороді із харківським «Металістом».

6 вересня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 5 тур. Кам'янець-Подiльський. Стадiон «ім. Г. Тонкочеєва»

«Епiцентр» - «Буковина» (2:0)

«Епiцентр»: Бiлик, Мороз (К), Григоращук, Климець, Савчук, Лiповуз, Миронюк (Станiслав Кристiн, 62), Запорожець (Полюлях, 71), Бендера, Процiв (Равлик, 71), Кравчук.

Запаснi: Бушняк, Павлученко, Беженар.

Головний тренер: Сергій Нагорняк.

«Буковина»: Пономаренко, Безуглий, Дудник, Морговський, Шинкаренко, Кольцов (К), Хамелюк (Тищенко, 83), Кiлєвий, Бодня (Глущук, 83), Гончарук (Фарасєєнко, 87), Гiрний (Андрейчук, 46).

Запаснi: Погорiлий, Лопирьонок, Рудавський, Солдат, Будняк.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Голи: Кравчук, 42 (1:0), Станiслав Кристiн, 82 (2:0).

Попереджено: Морговський (31), Кравчук (57), Полюлях (75), Коваль (тренер, 78).