Перейти до основного вмісту

«Буковина» U-19 розпочала підготовку до сезону 2024/2025

«Буковина» U-19 розпочала підготовку до сезону 2024/2025

У понеділок, 5 серпня, активну підготовку до сезону 2024/2025 розпочала команда «Буковина» U-19. У прийдешньому сезонi вона виступатиме у 1-й лізі чемпіонату України U-19 (Захiдна зона), а також разом з дорослими аматорськими командами - у першості Чернiвецької області. 

Кілька тижнів тому «Буковину» U-19 очолив Дмитро Єфімов - фахівець, який зробив собі ім'я у юнацьких та молодіжних командах донецького «Шахтаря». Протягом 14 років Дмитро Єфімов пройшов усі ступені клубної академії «Шахтаря» від наймолодшої команди U-8 до найстаршої U-19. 

Вже сформовано тренерський штаб та адміністративний персонал «Буковини» U-19. Перед початком першого тренувального заняття молодіжної команди у своєму вступному слові директор ДЮСШ «Буковина» Леонід Михайлов представив футболістам Дмитра Єфімова та його помічників - Сергія Ільїна (колишній гравець «Буковини», який провів за «жовто-чорних» 27 поєдинків у сезонах 2009/10 та 2013/14) та Андрія Жигалюка, який відповідатиме за підготовку воротарів. Зауважимо, що у команді U-19 вперше з’явився фахівець по роботі з голкіперами. Також було сформовано медичний штаб «Буковини» U-19. Туди увійшли лікар Сергій Дашковський та масажист Денис Мостипака, які з лютого працювали з основною командою.

Основне завдання на сезон команди 19-річних «жовто-чорних» її наставник бачить у створенні боєздатної команди, яка у разі завоювання головною «Буковиною» путівки до УПЛ могла б на рівних змагатися з елітними командами U-19 нашої країни. 

Крiм того, Дмитро Єфімов також зазначив: «Вся наша клубна Академія буде прагнути до того, щоб талановиті молоді футболісти не залишали Чернівці. Дуже важливо також, щоб усі клубні команди працювали за однією системою, щоб діти самі бачили напрямок роботи. Ми також, як i головна команда, намагатимемося грати в агресивний і домінуючий футбол. В ігровому відношенні завдання, які тренерський штаб головної команди пропонує вирішувати своїм підопічним, ставитимуться і перед молодими гравцями «Буковини» U-19».

ФОТО З ТРЕНУВАННЯ «БУКОВИНИ» U-19