Перейти до основного вмісту

«Буковина» у стартовому матчі Першої ліги зіграла внічию з «Прикарпаттям»

«Буковина» у стартовому матчі Першої ліги зіграла внічию з «Прикарпаттям»

Старт «Буковини» у чемпіонаті України серед команд Першої ліги припав на надпринципове протистояння в Івано-Франківську з місцевим «Прикарпаттям». До захiдноукраїнського дербі обидві команди підійшли у чудовому настрої, подолавши в минулу суботу перший попередній етап Кубка України.

Поєдинок у повній відповідності з очікуваннями вболівальників обох команд розпочався без розгойдування. При цьому господарі поля в перші 3 хвилини завдали одразу двох ударів по воротах чернівчан, і обидва у виконанні Владислава Бучакчийського. В обох епізодах надійно зіграв Данило Каневцев. «Буковина» відповіла дуже гострою фланговою атакою на 7-й хвилині. Андрій Андрейчук виграв верхову дуель у Сергія Швеця після гарної подачі Івана Будняка, проте м'яч після удару нашого форварда опинився саме в тій точці, де знаходився голкіпер «Прикарпаття» Владислав Кучерук.

Вже після завершення першої третини тайму можна було говорити про значне домінування підопічних Валерія Кривенцова. В останній десятихвилинці тайму м'яч взагалі рідко залишав половину поля господарів поля, проте великого навантаження Кучерук практично не мав. При цьому «жовто-чорні» намагалися за першої ж нагоди бити по воротах. На жаль, їхнім «пострілам», переважно з-за меж карного майданчика, або не вистачало точності, або вони блокувалися.

А ось другу сорокап'ятихвилинку, як і стартову, дуже активно розпочала франківська команда. Вже перша її атака вийшла дуже гострою, проте в її кінцівці не вийшов удар з близької вiдстанi капітана «Прикарпаття» Василя Цюцюри. «Буковина» у відповідь лише за кілька хвилин повернула собі перевагу і досить швидко відкрила рахунок! На 51-й хвилині Богдан Бойчук виконав вивірений навіс у район лінії площі воріт, де Андрій Андрейчук виявився спритнішим за одразу двох суперників і головою відправив м'яч у сітку – 0:1!

Після завершення першої третини тайму тренерський штаб «Прикарпаття» зробив одразу три заміни, і свіжий форвард Роман Барчук практично одразу знайшов свій момент. Роман міг скористатися скиданням м'яча Цюцюри, однак у нього відверто не вийшов удар з лінії воротарського майданчика в протиборстві з Юрієм Дудником, і м'яч став легкою здобиччю Данила Каневцева. На 74-й хвилині знову в центрі уваги опинилися Барчук та Каневцев. Форвард франківців бив з кiлькох метрiв головою після подачі зі штрафного удару, проте голкіпер «жовто-чорних» зумів відбити м'яч у штангу.

Наполегливість Барчука була винагороджена на 83-й хвилині. Форвард господарів поля відгукнувся на навіс ще одного «джокера» - Стадника - і з району 11-метрової позначки надіслав м'яч у дальній кут воріт чернівчан - 1:1.

«Буковина» в той iгровий час, що залишився до кінця матчу, доклала чимало зусиль, щоб вирвати перемогу. Гравці суперника здебiльшого діяли проти «жовто-чорних» за межею фолу, а Барчук за дві жовті картки вже у компенсований час достроково пішов із поля. Проте «Прикарпаттю» вдалося відстояти нічию у сьогоднішньому бойовому поєдинку.

Вже 12 серпня відбудеться друга серія принципового протистояння. Цього разу команди зіграють в Івано-Франківську в рамках другого попереднього раунду Кубка України.

8 серпня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 1 тур. Iвано-Франкiвськ. Стадіон «Рух».

«Прикарпаття» - «Буковина» (1:1)

«Прикарпаття»: Кучерук, Француз, Швець, Болденков, Сьомка (Стаднiк, 81), Геник (Михальчук, 60), Соловйов (Тiтаєвський, 60), Радульський, Бучакчийський (Замуренко, 70), Цюцюра (К), Кос (Барчук, 60).

Запаснi: Бабинець, Барасюк, Демкiв, Романов, Рудюк, Беспалько, Бабанiн.

Головний тренер: Олег Рипан.

«Буковина»: Каневцев, Шинкаренко, Азiзов, Дудник, Рудавський, Кольцов (К), Хамелюк (Бодня, 87), Кiлєвий (Тищенко, 76), Бойчук (Голуб, 75), Будняк (Гончарук, 76), Андрейчук (Гiрний, 67).

Запаснi: Погорiлий, Пономаренко, Лопирьонок, Морговський, Глущук, Бусько.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Голи: Андрейчук, 51 (0:1), Барчук, 83 (1:1).

Попереджено: Барчук (70), Кiлєвий (72), Михальчук (86), Радульський (87), Замуренко (90+3).

Вилучено: Барчук (90+2, друге попередження).