Перейти до основного вмісту

«Буковина» здолала «Прикарпаття» i вийшла у третiй попереднiй етап Кубка України

«Буковина» здолала «Прикарпаття» i вийшла у третiй попереднiй етап Кубка України

Другий матч за чотири дні «Буковина» провела в Івано-Франківську проти принципового суперника – місцевого «Прикарпаття». Сьогоднішнє протистояння відбулося в рамках другого попереднього етапу Кубка України і, поза всяким сумнівом, було одним із центральних у цьому раунді.

Порівняно з матчем чемпіонату команди здійснили значні змiни у своїх складах. З перших секунд вони почали наполегливо шукати шляхи до воріт суперника. Першими гостру атаку провели господарі поля. На 5-й хвилині з лівого флангу пройшов простріл до лінії площі воріт Данила Каневцева, де Ян Морговський завадив завдати завершального удару Олегу Косу. За п'ять хвилин Каневцев з труднощами впорався з хитрою подачею зі штрафного удару у виконанні Павла Замуренка – голкіпер перевів м'яч на кутовий.

Незважаючи на ці доволі гострі моменти, ігрової переваги підопічні Олега Рипана не мали. А на 21-й хвилині поблизу їхніх воріт справжню карусель закрутили Ян Морговський та Данило Голуб. Данило викотив м'яч до лінії карного майданчика під удар Юрію Глущуку, і тому, щоб рахунок у матчі було відкрито, перешкодив захисник іванофранківців, який встиг підставитися під постріл Юрія. На жаль, за великим рахунком, ця можливість «жовто-чорних» розписатися у воротах Андрія Бобинця була єдиною для них у першому таймі. При цьому чернівчани на полі виглядали краще за свого суперника.

У дебюті другого тайму «Буковина» посилила тиск на ворота суперника. На 49-й хвилині подачу Голуба замикав центральний захисник Юрій Дудник - м'яч після його удару головою відбила стійка. За хвилину Бобинець парирував потужний удар Голуба з-за меж штрафного майданчика господарів. Нарештi на 53-й хвилині «Буковина» відкрила рахунок! При цьому гольова атака почалася від її власного карного майданчику, а завершилася в чужому точним ударом Максима Гірного, якого віч-на-віч із Бобинцем вивів Голуб – 0:1! 

Після пропущеного голу тренери обох команд вдалися до низки замін, проте ротація ніяк не вплинула на перебіг матчу: чернівчани, як і раніше, впевнено володіли ініціативою. Могли вони й подвоїти рахунок, проте Андрій Андрейчук не зумів скористатися вертикальною передачею Яна Морговського – м'яч після удару низом форварда «Буковини» пройшов повз дальню стійку.

У результаті наша команда здобула мінімальну перемогу, хоча на другій компенсованій хвилині Василь Цюцюра й міг зрівняти рахунок, проте йому завадили завдати завершального удару наші захисники.

«Буковина» крокує до третього попереднього етапу Кубка. Базова дата матчів цього раунду – 21 серпня.

12 серпня. Кубок України. Другий попередній етап. Iвано-Франкiвськ. Стадiон «Рух».

«Прикарпаття» - «Буковина» (0:1)

«Прикарпаття»: Бобинець, Демків, Швець (К), Болденков, Соловйов (Радульський, 64), Беспалько (Бучакчийський, 70), Михальчук, Замуренко (Романов, 64), Рудюк (Цюцюра, 64), Стаднік, Кос (Сьомка, 64).

Запаснi: Кучерук, Барасюк, Француз, Геник, Тітаєвський, Бабанін.

Головний тренер: Олег Рипан.

«Буковина»: Каневцев (К), Бусько, Дудник, Азiзов, Морговський, Бодня (Хамелюк, 72), Глущук (Кольцов, 90+1), Тищенко (Кiлєвий, 72), Шинкаренко, Голуб (Бойчук, 76), Гiрний (Андрейчук, 72).

Запаснi: Погорiлий, Пономаренко, Лопирьонок, Рудавський, Будняк, Гончарук, Фарасєєнко.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Гол: Гiрний, 53 (0:1).

Попереджено: Шинкаренко (31), Соловйов (33), Михальчук (57), Городов (тренер, 82), Каневцев (88), Демкiв (90), Глущук (90+1).