Перейти до основного вмісту

Дмитро Шинкаренко: «Прикарпаття» - непоступлива команда, тому очікую на цікаву та напружену гру»

Дмитро Шинкаренко: «Прикарпаття» - непоступлива команда, тому очікую на цікаву та напружену гру»

У літнє міжсезоння «Буковина» суттєво оновила свій склад, підписавши 16 нових виконавців. Одним із новобранців чернівецького клубу став фланговий захисник Дмитро Шинкаренко, який минулий сезон яскраво провів у складі івано-франківського «Прикарпаття». Дмитро запам’ятався не тільки надійною грою в обороні «зелено-жовтих», а й неабиякою результативністю в атаці, записавши у свій актив по п’ять забитих м’ячів та гольових передач. 

Перед стартовим поєдинком нового сезону 2024/25 у Першій лізі, в якому «Буковина» в гостях протистоятиме «Прикарпаттю», Дмитро Шинкаренко в інтерв’ю клубній пресслужбі «жовто-чорних» прокоментував переможну гру з «Нивою» у Кубку України, а також поділився думками про прийдешній матч в Івано-Франківську проти свого ексклубу. 

- «Буковина» розпочала сезон з драматичної перемоги над «Нивою» у серії післяматчевих пенальті. Враховуючи те, що емоції вже вляглися, що можеш сказати про гру у Тернополі та яким буде твій аналіз цього кубкового матчу? 

- Я вважаю, що нам не все вдавалось на полі. Перша офіційна гра сезону завжди викликає багато емоцій, особливо коли це ще й кубковий матч, де ціна помилки дуже висока. Після гри у нас був час, щоб проаналізувати наші дії та зробити правильні висновки. Хотілось би віддати належне тернопільській «Ниві», яка показала дуже хорошу гру, плюс вболівальники «Ниви» були активні, підтримували та заряджали гравців. Матч був складний, але, звісно ж, ми задоволені, що нам вдалося здобути перемогу і пробитися в наступний кубковий раунд. 

- Старт нового сезону по-справжньому насичений: у суботу зіграли кубковий матч, у четвер - початок чемпіонату Першої ліги, потім знову гра на Кубок України. Як оцінюєш свої фізичні кондиції? Як вважаєш, на чому варто акцентувати команді увагу, щоб якісно пройти цей стартовий відрізок?

- У нас був час відновитися після 120-хвилинної гри, тому мої фізичні кондиції в нормі. Хочу відзначити наш медичний персонал, який робить все можливе, щоб футболісти швидко та якісно відновлювалися. У такий настільки насичений період, коли ігри відбуваються кожні три-чотири дні, то, звичайно, варто приділити особливу увагу відновленню.

- У Першій лізі «Буковина» стартує матчем з «Прикарпаттям», кольори якого ти захищав півтора сезону. Наскільки принциповим чи особливим буде цей матч для тебе?

- Ви знаєте, складається цікава тенденція, що починаю новий сезон матчем проти своєї попередньої команди. Щодо «Прикарпаття», то у мене залишились дуже теплі спогади про цей клуб. Там хороший колектив, тренерський штаб, панує дружня атмосфера. Але це вже історія, треба рухатися далі. Я б не сказав, що це принциповий суперник для мене, я сприймаю цей матч як чергову гру з хорошим суперником, якого ми прагнемо обіграти. 

- Минулий сезон у складі івано-франківського клубу особисто для тебе став досить успішним: у 26 матчах тобі вдалося забити 5 голів та віддати 5 асистів. У чому секрет настільки результативної гри? 

- Ой, не знаю, важко сказати… Можливо, причина полягала в тактичній схемі з п'ятьма захисниками, яка дозволяла мені частіше опинятися біля воріт суперника. Напевно, саме в цьому і секрет моєї результативної гри у минулому сезоні (посміхається). 

- Що можеш розказати цікавого про цю команду? Які сильні та слабкі сторони у грі «Прикарпаття» можеш виділити? 

- «Прикарпаття» — дуже хороша команда, яка вже майже півтора року грає одним складом. Вони зіграні та добре розуміють один одного на полі. Команда дуже бойова та непоступлива, тому очікую на надзвичайно цікаву, безкомпромісну та напружену гру.

- У наступному раунді Кубка України «Буковина» знову зіграє з «Прикарпаттям» на виїзді. На твою думку, краще зіграти з одним і тим самим суперником два матчі поспіль чи все ж таки було б простіше зустрітися у наступній грі з зовсім іншою командою? 

- Я вважаю, що грати з одним суперником двічі поспіль краще. Ми готуємося до суперника, вивчаємо його стиль гри, тому, звичайно, легше вивчити одного суперника, ніж двох різних за короткий проміжок часу.

- Чи буде якось відрізнятися підготовка «Буковини» до наступного кубкового матчу, зважаючи на те, що суперники добре вивчили одне одного напередодні стартового поєдинку чемпіонату? 

- Все буде залежати від того, в якому ключі пройде перший матч.

- Чого загалом очікуєш від нового сезону та які персональні цілі ставиш перед собою?

- Головна ціль — це вигравати кожен матч, приносити користь команді та тішити наших вболівальників якісною грою та яскравими перемогами.