Перейти до основного вмісту

ФК «Миколаїв» - «Буковина». Анонс матчу Кубка України

ФК «Миколаїв» - «Буковина». Анонс матчу Кубка України

У середу, 21 серпня, чернівецька «Буковина» проведе свій черговий поєдинок у Кубку України. Суперник «жовто-чорних» на стадії третього попереднього етапу турніру – аматорський футбольний клуб «Миколаїв» з однойменного міста на Львівщині. Гра відбудеться у місті Миколаїв на стадіоні «Міський» та розпочнеться о 17:00. Головним арбітром кубкової зустрічі буде 31-річний Ігор Сташук з Чернігова. 

Пряма трансляція матчу Кубка України ФК «Миколаїв» - «Буковина» буде доступна на офіційному Youtube-каналі миколаївського клубу. 

«Буковина» на старті сезону успішно подолала два етапи кубкового турніру. У першому раунді чернівчани у драматичному протистоянні в Тернополі здолали місцеву «Ниву» в серії післяматчевих пенальті, а вже у рамках другого попереднього етапу «Буковина» ще в одному західноукраїнському дербі зустрічалась на виїзді з «Прикарпаттям». Гра в Івано-Франківську завершилась мінімальною перемогою нашої команди з рахунком 1:0, вирішальний м’яч у свій актив записав Максим Гірний. А ось чемпіонат Першої ліги «Буковина» розпочала не зовсім вдало. «Жовто-чорні» у 1-му турі не втримали переможний рахунок у матчі з «Прикарпаттям», розписавши у підсумку гостьову нічию 1:1, після чого вже у дебютній домашній грі сезону при несамовитій підтримці рідних трибун мінімально поступились «Агробізнесу» 0:1. На жаль, у наступному матчі тренерський штаб «Буковини» не зможе розраховувати на голкіпера Данила Каневцева та захисника Дмитра Шинкаренка – гравці відбуватимуть дискваліфікацію через перебір жовтих карток. 

Наш майбутній кубковий суперник – ФК «Миколаїв» - став справжньою сенсацією у цьогорічному розіграші Кубка України. Скромний аматорський колектив вже «вибив» з турнірної сітки першолігові «Агробізнес» та «Металіст». У першому раунді миколаївці на своєму полі здолали волочиський клуб завдяки автоголу Андрія Глоби, а у другому попередньому етапі обіграли харків’ян з рахунком 3:1. Сенсаційну вольову перемогу «Миколаєву» в домашній грі з «Металістом» гарантували голи Славецького, Дмуховського та Цюпки. Також ФК «Миколаїв» виступає наразі у ще двох турнірах – Прем’єр-лізі Львівської області та чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд. В обласній Прем’єр-лізі підопічні Віталія Шумського з комфортним відривом очолюють турнірну таблицю, маючи у своєму активі 38 очок після 14-ти зіграних турів. А ось у рамках чемпіонату України серед аматорів ФК «Миколаїв» стартував у сезоні з гостьової розгромної поразки 0:4 у матчі проти ФК «Лісне». На такий неочікуваний підсумок гри повпливало два фактори – вилучення голкіпера Віктора Фуріва вже на 2-ій хвилині зустрічі, а також суттєва ротація основного складу команди. Наразі вся увага «містян» спрямована на підготовку до прийдешнього кубкового поєдинку з «Буковиною», в якому скромна команда зі Львівщини намагатиметься створити ще одну гучну сенсацію. 

Що цікаво, у минулому сезоні ФК «Миколаїв» та «Буковина» протистояли один одному в матчі другого попереднього етапу Кубка України. Тоді «жовто-чорні» зазнали неочікуваної поразки з рахунком 0:1 – долю виходу у наступний раунд вирішив єдиний гол Назара Цюпки на 52-й хвилині гри. Загалом за всю історію протистоянь команди провели між собою шість офіційних поєдинків. Перші матчі відбулись у рамках Кубка України 1998/99. Миколаївський клуб, який тоді носив назву «Цементник-Хорда», у двохматчевому протистоянні здолав «жовто-чорних» із загальним рахунком 3:2. У тому ж сезоні клуб з Миколаєва продемонстрував найкращий результат в своїй історії, здобувши бронзові нагороди чемпіонату Другої ліги. У «золотій» для «Буковини» кампанії 1999/00 Другої ліги чернівчани взяли реванш у представників Львівщини. У рідних стінах «Буковина» здобула переконливу перемогу з рахунком 3:1 завдяки голам Головачука, Гунчака та Мігалатюка, а в Миколаєві «жовто-чорні» обіграли суперника 2:1 – тоді забивали Мглинець та Білоус. А ось у сезоні 2001/02 команди провели лише один поєдинок, який завершився внічию 1:1, адже після першого кола чемпіонату миколаївський «Цементник-Хорда» знявся із змагань та припинив існування. Під теперішньою назвою клуб відродився у 2006 році.