Перейти до основного вмісту

Олександр Коваль: «У чемпіонаті України прохідних матчів у «Буковини» не буде»

Олександр Коваль: «У чемпіонаті України прохідних матчів у «Буковини» не буде»

З виїзної перемоги над тернопільською «Нивою» у першому попередньому раунді Кубка України «Буковина» стартувала у сезоні 2024/25. А вже 8 серпня на «жовто-чорних» чекає прем'єрний матч у групі «А» чемпіонату України серед команд Першої ліги. В Івано-Франківську відбудеться надпринципове протистояння із місцевим «Прикарпаттям». При цьому вже 12 серпня, у тому ж Івано-Франківську, підопічні Валерія Кривенцова проведуть кубковий поєдинок другого попереднього раунду. Про стартовий матч сезону в Тернополі та підготовку до найближчих поєдинків в інтерв'ю клубній пресслужбі розповів асистент головного тренера «Буковини» Олександр Коваль.

- Олександре Миколайовичу, переможець кубкового протистояння з «Нивою» визначився лише в серії пенальті, і ним стала «Буковина»! Прийміть наші вітання з вдалим стартом сезону! Ви припускали, що цей кубковий поєдинок виявиться непростим для обох команд?

- Так, матч пройшов у повній відповідності до наших очікувань. Маю на увазі насамперед напружений характер поєдинку. Нам протистояв суперник гарного рівня, чудово вмотивований, і ми налаштовувалися на нього відповідним чином. Команда підійшла до матчу у хорошому фізичному та психологічному стані. Наші хлопці зараз чудово усвідомлюють, що на «Буковину» всі суперники налаштовуватимуться по-особливому. На цьому моменті перед матчем у Тернополі наш тренерський штаб звертав увагу гравцiв.

- Окремий момент у матчі – серія післяматчевих пенальті. Її дуже впевнено провели як Данило Каневцев, так і польові гравці, які виходили до 11-метрової позначки. Як визначалася п'ятірка виконавців, яким потрібно було пробити пенальті?

- Завжди виконувати пенальті має гравець, який впевнений у собі. Впевненість не з'являється на рівному місці. Коли ти добре підготовлений, вона до тебе і приходить. Саме чинник впевненості та свіжості був головним у визначенні п'ятірки.

- Як вважаєте, загалом саме такий бойовий матч із «Нивою» виявився корисним для нашої команди перед її наступними офіційними поєдинками?

- Для будь-якої команди це завжди добре, коли їй протистоїть гідний суперник. Ми чудово розуміємо, що і в чемпіонаті більшість ігор будуть такими ж напруженими. Щодо матч у Тернополі, вiн пішов нашій команді тільки в плюс.

- До стартового матчу чемпіонату з «Прикарпаттям» ставлення як до важкого протистояння?

- Безперечно. Взагалi вважаю, що в чемпіонаті України прохідних матчів у «Буковини» не буде. Кожен із наших суперників добре укомплектований, і у поєдинках з ними важливим фактором буде настрій. Що стосується нашого найближчого суперника, то до відмінних рис «Прикарпаття» належить самовіддача його гравців та їх вміння налаштуватися на будь-якого суперника.

- Як ви сприйняли жеребкування другого попереднього етапу Кубка України? За чотири дні «Буковині» доведеться двічі зіграти в Івано-Франківську.

- Ставлення до жеребкування абсолютно нормальне. Перед кубковим поєдинком ми вже матимемо максимальний обсяг інформації щодо суперника. Можна сказати, що знатимемо його майже досконало. Це обов'язково допоможе нам перед кубковим протистоянням. 

– Серпень взагалі виходить насиченим в ігровому відношенні для нашої команди. Чи накладає ця обставина відбиток на поточний тренувальний процес?

- Звісно, ​​накладає. Наразi нам, тренерам, доводиться більше уваги приділяти відновленню гравців та різноманітним тактичним моментам.