Перейти до основного вмісту

Представляємо суперника: «Агробізнес» (Волочиськ)

Представляємо суперника: «Агробізнес» (Волочиськ)

У суботу, 17 серпня, чернівецька «Буковина» проведе свій перший домашній матч у новому сезоні. У поєдинку 2-го туру Першої ліги підопічні Валерія Кривенцова на своєму полі протистоятимуть футбольному клубу «Агробізнес» (Волочиськ). Початок гри заплановано на 16:00. Матч обслуговуватиме суддівська бригада, яку очолить 34-річний головний арбітр Дмитро Осауленко з Полтави, а його асистентами будуть Андрій Лікаренко з Чернігова та Микола Близнюк з Харкова. 4-й арбітр – Микола Байдюк (Чернівці). 

Квитки на матч «Буковина» - «Агробізнес» можна ПРИДБАТИ ОНЛАЙН НА ПЛАТФОРМІ TICKETSBOX та у касах стадіону «Буковина». Пряму трансляцію поєдинку можна буде переглянути на загальнонаціональному телеканалі DiviSport та Youtube-каналі DiviSport.

     ПРО СУПЕРНИКА

Футбольний клуб «Агробізнес» було засновано у 2015 році. У перший рік свого існування «Агробізнес» виграв чемпіонат Хмельницької області, здобувши 19 перемог у 20-ти матчах, а також вийшов у фінал чемпіонату України серед аматорів, де у додатковий час поступився команді «Балкани» (Зоря). Що цікаво, першим головним тренером команди з Волочиська був ексгравець «Буковини» Андрій Донець, який захищав кольори чернівецького клубу у сезоні 2012/13 (31 матч, 3 голи). Вже у 2017-му році «Агробізнесу» вдалося стати переможцем аматорського чемпіонату України – у фіналі підопічні Донця розгромили харківський «Металіст 1925» з рахунком 4:0. 

У сезоні 2017/18 волочиський клуб успішно дебютував у професійному футболі, одразу ж завоювавши золоті нагороди Другої ліги. «Агробізнес» у тій кампанії здобув 23 перемоги у 27-ми матчах чемпіонату, а також здолав у фінальному матчі «Дніпро-1». Із сезону 2018/19 «Агробізнес» - незмінний учасник Першої ліги у стабільному статусі міцного середняка. У чемпіонаті 2019/20 років «синьо-жовті» продемонстрували свій найкращий результат в історії, фінішувавши на четвертому місці в турнірній таблиці, а у наступній кампанії команда, яку вже очолював Олександр Чижевський, здивувала всю футбольну спільноту своїм неймовірним виступом у Кубку України. Тоді «Агробізнесу» вдалося здолати на своєму шляху ФК «Ужгород», «Епіцентр», «Ворсклу» та навіть донецький «Шахтар» на стадії чвертьфіналу. Зупинили сенсаційну команду Чижевського лише у півфіналі турніру київські «динамівці».  

У минулому сезоні 2023/24 «Агробізнес» фінішував на восьмому місці у «Чемпіонській» групі. Загалом у 28-ми матчах чемпіонату Першої ліги волочиський клуб здобув десять перемог при стількох ж поразках, а ще у восьми матчах зіграв внічию. 

     ЯК ПРОВЕЛИ ЛІТНЄ МІЖСЕЗОННЯ

«Агробізнес» розпочав підготовку до нового сезону 11 червня. Під час літніх навчально-тренувальних зборів команда з Волочиська провела 10 контрольних матчів. Підопічні Олександра Чижевського двічі обіграли «Поділля» (4:0 та 3:0), тернопільську «Ниву» (4:2), «Прикарпаття» (3:1) та ФК «Ревера 1908» (6:0), поступилися «Епіцентру» (1:2), «Металісту 1925» (1:2), «Руху» (0:2) та «Дністру» із Заліщиків (1:2), а у матчі з «Карпатами» розписали єдину нічию на зборах – 1:1. Найкращими бомбардирами літнього міжсезоння у складі «Агробізнеса» стали нападник Максим Войтіховський (7 забитих м’ячів) та півзахисник Даниїл Волков (5 голів). 

Влітку клуб з Хмельниччини підсилив свій склад сімома новими виконавцями, стільки ж футболістів і покинуло «Агробізнес». На позицію голкіпера було підписано досвідченого Романа Підківку, в активі якого понад 60 матчів в УПЛ. В центрі оборони з’явився ексгравець «Кременя» Данило Сидоренко, який непогано себе зарекомендував у минулому сезоні, також з Кременчука приїхав і фланговий півзахисник Андрій Глоба. Двох футболістів «Агробізнес» підписав зі стрийської «Скали 1911» - півзахисника Микиту Фоміна та досвідченого нападника Тараса Пучковського, який пограв за львівські «Карпати», «Верес», «ЛНЗ», «Епіцентр» та інші клуби. Останніми літніми новачками «Агробізнеса» на даний момент стали півзахисники Іван Станкович та Кирило Павлюк. 

Залишили Волочиськ голкіпер Андрій Попович, півзахисники Владислав Тишинінов, Денис Галенков, нападники Крістіан Свистун, Дмитро Шостак, а також захисники Микола Квасний та Семен Даценко, який у сезоні 2022/23 виступав за «Буковину» та зіграв у складі «жовто-чорних» сім поєдинків. 

     «АГРОБІЗНЕС» НА СТАРТІ СЕЗОНУ 2024/25

У новому сезоні «Агробізнес» стартував не надто вдало. У рамках першого попереднього етапу Кубка України волочищани з рахунком 0:1 поступилися на виїзді аматорському клубу «Миколаїв». Таким чином, скромний клуб зі Львівщини взяв реванш за поразку у кубковому турнірі минулого сезону, коли у третьому попередньому етапі поступився «Агробізнесу» у додатковий час. Що цікаво, «Буковина» у наступному раунді Кубка України зустрінеться на виїзді саме з ФК «Миколаїв». Гра відбудеться у середу, 21 серпня, та розпочнеться о 17:00. 

А ось у дебютному турі Першої ліги майбутній суперник «Буковини» стартував з вольової перемоги. «Агробізнес» мінімально поступався після першого тайму «Металісту», але по перерві команда Чижевського відігралася та в підсумку додала три очки у свою скарбничку завдяки голам Івана Станковича та Максима Войтіховського. Ця перемога стала 50-ю для «Агробізнеса» у Першій лізі. Також у матчі з «Металістом» клуб з Хмельниччини продовжив свою переможну серію, яка триває вже протягом чотирьох поєдинків. Цікаво, що волочищани пропускали м'ячі у кожному з матчів. Після гри з харків’янами захисник волочиського клубу Данило Сидоренко розповів про підготовку до зустрічі з «Буковиною»: «Ретельно готуємося до наступного поєдинку, який відбудеться в Чернівцях. Всі ми знаємо, що «Буковина» - сильний суперник. На нас очікує складна гра, але ми будемо старатися взяти три очки у цьому матчі». Не зіграє з «Буковиною» один з новачків літнього міжсезоння – Тарас Пучковський. Нападник наразі травмований і ще не скоро повернеться на поле.