Перейти до основного вмісту

Валерiй Кривенцов: «Команда продемонструвала якiсний футбол»

Валерiй Кривенцов: «Команда продемонструвала якiсний футбол»

Головний тренер «Буковини» Валерій Кривенцов прокоментував матч 2 туру Першої лiги, в якому «жовто-чорнi» мiнiмально поступилися «Агробiзнесу». 

- Валерію Сергійовичу, як прокоментуєте сьогоднішній матч, і в яких компонентах, на вашу думку, команда сьогодні недопрацювала?

- По-перше, я не очікував такого дебюту. Сподівався, що зможемо здобути перемогу, граючи вдома. Але це футбол: так склалося, що одна помилка призвела до пропущеного м'яча. Детально розбиратися та аналізувати гру я буду з командою. Вона сьогодні продемонструвала якісний футбол. Були моменти, які ми не реалізували, але у футболі так буває.

- Це був ваш дебютний матч перед чернівецькими вболівальниками. Як вам сьогоднішня атмосфера на стадіоні?

- Дуже сподобалася. Уболівальники прийшли сім'ями, були діти, глядачi скандували весь матч, надавали нам необхiдну енергiю – було дуже приємно! Хочу ще раз перед ними вибачитись: на жаль, так вийшло.

- Чи зіграв сьогодні свою роль той факт, що суперник цілеспрямовано готувався до поєдинку, а «Буковина» ще в понеділок грала кубковий матч?

– Ні, не зіграв. У нас достатньо гравців, щоб грати і у чемпіонаті, і в Кубку. Однак, деякі наші гравці сьогодні проявили себе погано, і це питання. Розбиратимемося. Без серйозних висновків, просто все проаналізуємо, оскільки попереду наступні ігри. Сьогодні мені дуже не сподобалося суддівство. Ключовий момент - пенальті, який не був призначений і який, на мою думку, був стовідсотковим. Я без нецензурної лексики наполягав на тому, що пенальті був і говорив про це судді, за що отримав червону картку. Але нехай він подивиться відеоповтор епізоду. Я вважаю, що не заслужив на червону картку. Жодного поганого слова я арбітру не сказав. Тільки наголошував на тому, що був пенальті.

– У якому функціональному стані перебуває команда? Скільки часу їй знадобиться, щоби почати показувати переможні результати?

– Команда пройшла збори. Виконала там величезний обсяг роботи. Її фізичні кондиції знаходяться на хорошому рівні. 

- Вам, як головному тренеру, було достатньо того часу роботи, який вже пройшов, щоб перебудувати гру команди?

- Ні, недостатньо. Поясню чому. Контрольні матчі на зборах – це одне, а коли ти граєш у чемпіонаті, де є дуже велика відповідальність – це зовсім інше. Тому не всі хлопці в перших офіційних матчах показували те, що демонстрували на зборах. 

- Коли прийшли в команду, що довелося в ній поміняти, і що хотілося б змінити зараз?

– У нас є свій шлях, вже є свій малюнок гри. На мою думку, ми якісно попрацювали на трансферному ринку, але ми переважно комплектувалися гравцями з Першої ліги. У Прем'єр-лізі до приходу влітку до «Буковини» грав лише Бойчук та на заміни виходив Голуб, причому тiльки на 2-10 хвилин. Тищенко? Вiн не грав рік. З тих гравців, які здебільшого грали у Першій лізі, ми хочемо створити якісний колектив, який тiшив би своєю грою вболівальників і при цьому умiв би перемагати.