Перейти до основного вмісту

Валерій Кривенцов: «Мали перевагу над суперником в багатьох компонентах»

Валерій Кривенцов: «Мали перевагу над суперником в багатьох компонентах»

Головний тренер «Буковини» Валерій Кривенцов прокоментував виїзну перемогу «жовто-чорних» над ФК «Миколаїв» у рамках третього попереднього етапу Кубка України. 

- Валерію Сергійовичу, вітаємо з перемогою та з виходом команди до наступного раунду Кубка, щоправда, після фінального свистка не помітно усмішок на обличчях ні у тренерів, ні у гравців...

- Причина цього – нервова гра. Сьогодні було дуже спекотно. Гравці віддали багато моральних та фізичних сил. Ми мали перевагу над суперником у багатьох компонентах. Ще у першому таймі повинні були забивати 2-3 м'ячі, «закривати» гру і спокійно доводити її до завершення. Але це футбол, і він складається із несподіванок. Ми, як то кажуть, «з нічого» пропустили гол, причому суперник практично не створив якихось загроз біля наших воріт. Час все виправити ще був, але водночас він швидко танув. Команда нервувала, але добре, що Роман Бодня увірвався до штрафного майданчика суперника. Там його збили, призначили пенальті, який чітко реалізував Тищенко. Потім добре вийшли на заміну хлопці: і Бойчук, і Хамелюк, і Будняк. Був креатив, додалися моменти, але забили лише один гол. Ми дуже раді, що пройшли далі, але для цього довелося докласти чимало зусиль. Попереду матч чемпіонату i часу на відновлення дуже мало. Думками ми вже у Хмельницькому.

- Чи виконали футболісти на полі те, що ви просили від них перед матчем?

– У нас була гарна структура гри, команда створила багато моментів. Ми дуже часто опинялися у третій зоні неподалік воріт суперника. На лівому фланзі Голуб часто вривався у штрафний майданчик «Миколаєва», випереджав опонентів, але не доходило до логічного завершення моментів. Щодо організації гри, вважаю, виглядали добре, але індивідуальні якості гравців залишають бажати кращого.

- Емоції та вигуки вболівальників «Миколаєва» на трибунах заважали гравцям чи все ж варто говорити про їхній професіоналізм?

– У таких умовах цікаво грати. Трибуни знаходяться поруч із полем. Зрозуміло, що вболівальники підтримували своїх гравців, але ми – професіонали, і на цей фактор не повинні зважати, адже маємо робити свою справу та бути сконцентрованими у кожному епізоді.

- Чи є у вас якісь побажання щодо суперника у наступному раунді Кубка України?

- Усі етапи Кубка складаються з одного матчу. Будь-яка команда може обіграти будь-яку, тому неважливо, хто нам попадеться. Все залежить від настрою, мотивації й удачі.