Перейти до основного вмісту

Поступаємось «Агробізнесу» у першому домашньому матчі нового сезону

Поступаємось «Агробізнесу» у першому домашньому матчі нового сезону

Поєдинком із волочиським «Агробiзнесом» «Буковина» відкрила програму офіційних домашніх ігор сезону 2024/2025. У гості до «жовто-чорних» приїхала команда, яка показала максимальний результат у стартовому турі i мала цілий тиждень для підготовки до сьогоднішнього протистояння.

Попри страшенну спеку, «Буковина» жваво розпочала поєдинок: вже на 1-й хвилині «жовто-чорні» провели хорошу флангову атаку, яку небезпечним навісом у штрафний майданчик «Агробiзнесу» завершив Владислав Хамелюк. Чернівчани дуже швидко встановили контроль над м'ячем, здебільшого діючи першим номером. На 12-й хвилині поблизу карного майданчика суперника гравцям нашої команди вдався пресинг, внаслідок чого метрів за 14 від воріт суперника з м'ячем опинився Андрій Андрейчук, проте удар нашого форварда встиг заблокувати захисник.

Зважаючи на такий перебіг подій на полі, дивовижним виявився факт того, що в рахунку повели підопічні Олександра Чижевського. На 15-й хвилині їм вдався контрвипад, який щільним ударом завершив Максим Войтіховський - Данило Каневцев врятував нашу команду, проте відбив м'яч прямо на Андрія Глобу, який впритул розстріляв ворота - 0:1. За кілька хвилин «Агробiзнес» міг знову святкувати успіх. Подачу Романа Сливи замикав Войтіховський. З його ударом знову з труднощами впорався Каневцев, проте цього разу ніхто з гравців гостей до м'яча не встиг.

«Буковина» могла зрівняти рахунок на 24-й хвилині. Потужний удар метрів із 20-ти Хамелюка з-під поперечини на кутовий перевів голкіпер гостей Роман Підкiвка. «Жовто-чорні» продовжували володіти значною перевагою. Останні 15 хвилин першого тайму м'яч практично не залишав половину поля «Агробiзнесу». За кілька хвилин до перерви підопічні Валерія Кривенцова втратили ще одну чудову нагоду відновити рівновагу в рахунку. Після подачі кутового Юрій Дудник виграв верхову дуель, а на дальній штанзі цей удар не встиг підкоригувати Данило Гончарук.

У другому таймі картина гри не змінилася: чернівчани, як і раніше, безапеляційно домінували. На превеликий жаль, при цьому Роман Підкiвка не мав великого обсягу роботи, хоча в окремі моменти гри за лінією м'яча залишалися майже всі польові гравці гостей. Іноді вони просто не соромилися діяти на відбій.

Лише ближче до фінального свистка у «Буковини» з'явилися найреальніші у другому таймi нагоди уникнути поразки. Після того, як Максиму Гірному вже у штрафному майданчику «Агробiзнесу» не вдалося здійснити успішний індивідуальний прохід, Владислав Хамелюк бив з близької відстані з гострого кута, проте м'яч відбила стійка воріт. А в останній атаці чернівчан майже з лінії штрафного майданчика «Агробiзнеса» пробивав Андрій Бусько – сфера пройшла вище поперечини.

У підсумку «Буковина» зазнала мінімальної поразки, а в середу, 21 серпня, на неї чекає виїзний кубковий поєдинок з аматорським ФК «Миколаїв».

17 серпня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 2 тур. Чернiвцi. Стадiон «Буковина».

«Буковина» - «Агробiзнес» (0:1)

«Буковина»: Каневцев, Шинкаренко, Азiзов, Дудник, Морговський, Кольцов (К), Хамелюк, Кiлєвий (Тищенко, 72), Бойчук (Голуб, 72), Гончарук (Бусько, 46), Андрейчук (Гiрний, 72).

Запаснi: Погорiлий, Пономаренко, Лопирьонок, Рудавський, Бодня, Глущук, Будняк.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

«Агробiзнес»: Пiдкiвка, Гаврушко, Сидоренко, Бiлий (К), Слива, Глоба (Касiмов, 61), Толочко (Фомiн, 46), Теплий (Павлюк, 85), Станкович (Заєць, 46), Войтіховський, Волков (Кузьмин, 46).

Запаснi: Мiнчев, Хмеловський, Бариляк, Мячин, Лень.

Головний тренер: Олександр Чижевський.

Гол: Глоба, 15 (0:1).

Попереджено: Шинкаренко (18), Пiдкiвка (24), Волков (32), Азiзов (42), Кривенцов (головний тренер, 84), Тищенко (85).

Вилучено: Кривенцов (головний тренер, 85).