Перейти до основного вмісту

«Буковина» здолала ФК «Миколаїв» i вийшла у 1/8 фiналу Кубка України

«Буковина» здолала ФК «Миколаїв» i вийшла у 1/8 фiналу Кубка України

Сьогодні «Буковина» у рамках третього попереднього етапу Кубка України зіграла у місті Миколаїв Львівської області з місцевим ФК «Миколаїв». Чернівчани вважалися очевидним фаворитом цього протистояння, проте суперник у двох попередніх етапах турніру усунув зі свого шляху одразу двох представників Першої ліги – «Агробiзнес» та «Металіст».

Сьогоднішній поєдинок господарі поля також розпочали дуже енергійно. На 3-й хвилині подачу Коваля з кутового удару на кутi площини воріт «жовто-чорних» ледь не замкнув Гурський - удар головою у досвідченого 35-річного гравця «Миколаєва» не вийшов. Не склалося з ударом на 7-й хвилині, але вже ногою і з більш далекої відстанi, у опорного хавбека чернівчан Юрія Глущука. А за дві хвилини зі стандартного положення ледь не відкрив рахунок Юрій Дудник. Центрбек бив головою з кількох метрів після подачі Морговського зі штрафного – м'яч пройшов у лічених сантиметри від дальньої стійки воріт.

«Буковина» поступово оволоділа значною ігровою ініціативою. На 20-й хвилині гості провели гарну атаку лівим флангом. Її після передачі низом Данила Голуба та пропуску м'яча Максимом Гірним ударом метрів з 14 завершував Іван Тищенко, проте цей постріл встиг заблокувати захисник «Миколаєва». У другій половині тайму двічі своїми індивідуальними діями напругу у карному майданчику «Миколаєва» створював Голуб. Обидва його проходи завершувалися кутовими ударами. Перший виявився досить небезпечним, проте удар головою у виконанні Дудника припав саме в ту точку, де знаходився голкіпер «Миколаєва» Бурмас. На 42-й хвилині воротар господарів поля по-справжньому врятував свою команду після удару Голуба, який Данило наносив вже з меж штрафного майданчика суперника. Перед самою перервою у схожому стилі і приблизно з тієї ж дистанції бив Віталій Фарасєєнко - м'яч пройшов повз ворота.

З перших хвилин другого тайму підопічні Валерія Кривенцова закрили суперника на своїй половині поля. При цьому «Миколаєву» вдалося організувати гострий контрвипад на 55-й хвилині, який не зміг завершити повноцінним ударом по воротах Цюпка. А на 58-й хвилині стався дуже прикрий для «Буковини» епізод. Після штрафного удару метрів з 22 від воріт «Миколаєва» у виконанні капітана «Миколаєва» Коваля Іван Пономаренко готувався зафіксувати м'яч у руках, проте сфера ковзнула за лінію воріт - 1:0 на користь господарів поля. 

Відновила рівновагу «Буковина» у середині тайму. Роман Бодня заробив пенальті у протиборстві з Ковалем, і Іван Тищенко чітко пробив із 11-метрової позначки. При цьому «Миколаїв» після цього епізоду залишився у меншості, оскільки Андрію Гурському за незгоду з рішенням рефері було пред'явлено червону картку.

Відразу після цього взяття воріт тренерський штаб «Буковини» зробив низку замін. Чисельну більшість та значну ігрову перевагу «жовто-чорні» реалізували на 5-й компенсованій до основного часу хвилині. Спочатку справжнім героєм матчу міг стати Іван Тищенко. Іван бив з кількох метрів після подачі Морговського здавалося без шансiв для суперника, проте м'яч на своєму шляху зустрів захисника господарів та пішов на кутовий. Після подачі стандартного положення удар Морговського з-за меж штрафного майданчика «Миколаєва» було заблоковано. Однак на підбиранні першим був Богдан Бойчук - відбити його удар голкіпер Бурмас був вже не в змозі.

2:1 на користь «Буковини»! «Жовто-чорні» вчетверте у своїй історії зіграють у 1/8 фіналу Кубка України! Базова дата матчів цього етапу – 30 жовтня.

21 серпня. Кубок України. Третій попередній етап. Миколаїв (Львівська область). Стадiон «Мiський».

ФК «Миколаїв» - «Буковина» (1:2)

ФК «Миколаїв»: Бурмас, Гурський, Славецький, Дзюрах, Коваль (К) (Заваляк, 74), Дмуховський, Синишин (Артимович, 33), Качор, Деревецький, Піяйко, Цюпка. 

Запаснi: Федина, Грибінець, Вільховий, Данилів, Криницький, О. Оприск, Фурів.

Головний тренер: Віталій Шумський.

«Буковина»: Пономаренко, Бусько, Дудник, Лопирьонок, Морговський, Глущук, Бодня (Хамелюк, 74), Тищенко, Голуб (Бойчук, 74), Фарасєєнко (Будняк, 74), Гірний (Андрейчук, 86).

Запаснi: Погорілий, Азізов, Гончарук, Кілєвий, Кольцов, Рудавський, Солдат.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Голи: Коваль, 58 (1:0), Тищенко, 72, пен. (1:1), Бойчук, 90+5 (1:2).

Попереджено: Цюпка (17), Коваль (45+1), Дзюрах (50), Лопирьонок (67), Піяйко (67), Дмуховський (73), Бусько (89), Артимович (90+3).

Вилучено: Гурський (69).