Перейти до основного вмісту

Ян Морговський: «Потрiбно надолужувати втрачене»

Ян Морговський: «Потрiбно надолужувати втрачене»

У неділю, 25 серпня, «Буковина» у Хмельницькому проведе поєдинок 3 туру чемпіонату Першої ліги з мiсцевим «Поділлям». Саме у цьому клубі більшу частину своєї ігрової кар'єри провів лівий захисник «жовто-чорних» Ян Морговський. Напередодні протистояння з «Поділлям» Ян відповів на кілька запитань пресслужби «Буковини».

- Яне, які твої очікування від прийдешнього матчу з «Поділлям»?

- У кожному матчі ми налаштовуємось лише на перемогу. Чемпіонат для нас стартував не дуже позитивно, необхідно надолужувати втрачене, набирати залікові бали та виходити на своє місце у таблиці.

- Те, що «Поділля» - твоя колишня команда, матиме для тебе значення, якщо ти вийдеш на поле?

- Я скажу відверто: на будь-якого суперника в мене однаковий настрій та однакова мотивація.

- Які в тебе спогади від періоду, проведеного у хмельницькому клубі?

- Спогади позитивні. У «Поділлі» пережив багато гарних емоцій, у цьому клубі робив перші кроки, зростав як футболіст. Роки, які провів у Хмельницькому, завжди згадую із особливою теплотою.

- У який футбол зараз грає «Поділля»? Чи можеш виділити в команді когось персонально?

– Як і більшість команд Першої ліги, суперник проповідує силовий футбол. Наразi у команді залишилися лише два гравці, з якими я грав в одному клубі: Олександр Цибульник та Кирило Костенко. Решту футболістів знаю мало.

– У серпні «Буковина» грає практично в єврокубковому ритмі. Чи справляється із такими навантаженнями команда?

- Так, справляється. Якщо взяти європейські топ-чемпіонати, то там завжди грають у такому ритмі. Нам немає сенсу на щось скаржитися. Ми маємо прекрасний медичний корпус, який надає нам необхідну програму відновлення. Щільний графік ігор не є для нас великою проблемою. Тим більше у «Буковині» зараз два повноцінні склади і у тренерів завжди є можливість для ротації.