Перейти до основного вмісту

«Буковина» завдяки голу Дудника перемагає на виїзді «Поділля»

«Буковина» завдяки голу Дудника перемагає на виїзді «Поділля»

Поєдинок 3 туру чемпіонату Першої ліги «Буковина» провела у Хмельницькому з місцевим «Подiллям». Хмельничани непогано розпочали чемпіонат, набравши 4 очки у стартових двох турах, проте сьогоднішній успіх нашої команди дозволяв їй обійти суперника у турнірній таблиці. Чернівчани взагалі потребували першої перемоги саме у чемпіонаті і, як наслідок, покращення свого турнірного становища.

У дебюті поєдинку команди не форсували події, діючи у не дуже високому темпі. Ближче до закінчення першої третини стартової сорокап'ятихвилинки суперники обмінялися небезпечними штрафними ударами, які були призначені прямо по центру воріт. Проте «постріли» і Івана Тищенка, і капітана хмельничан Сергія Цибульника не виявилися вдалими - на шляху м'яча опинялися гравцi iншої команди. У другому випадку епізод завершився кутовим ударом біля воріт Данила Каневцева. Після його подачі воротар по-справжньому врятував «жовто-чорних», парирувавши удар з кількох метрів Вадима Шавріна, якому головою скинув м'яч Олег Веремієнко. На 20-й хвилині у господарів поля була ще одна чудова нагода відкрити рахунок у матчі: після подачі з лівого флангу Владислава Чушенка Валентин Корешков метрів із 8-ми небезпечно пробив головою над поперечиною.

Ці моменти в жодному разі не були наслідком якоїсь переваги господарів поля, а на 29-й хвилині вже досвідченому голкіперу господарів поля Дмитру Непогодову довелося врятувати свою команду після потужного удару Данила Голуба з-за меж їхнього штрафного майданчика. Данило знову був дуже активним на своєму лівому фланзі і створював необхідну напругу поблизу воріт хмельничан. Незадовго до завершення тайму півзахисник нашої команди після чудової діагональної передачі Романа Бодні на високій швидкості втік від 37-річного Сергія Сiмiніна та виклав м'яч точно на Андрiя Андрейчука, удар якого в дотик було заблоковано Владиславом Шкіндером. Перед самим свистком на перерву не вийшов удар з кiлькох метрiв вже у центрального захисника чернівчан Юрія Дудника, якого подачею зі штрафного знайшов Іван Тищенко.

У перерві тренерський штаб «Буковини» зробив одразу три заміни, які майже миттєво дали необхідний ефект. На 50-й хвилині Арсенiй Кiлєвий, який щойно з'явився на полі, змусив суперника вибити м'яч за лицьову лінію, після чого сам виконав кутовий. Після чудової подачі Арсенія Юрій Дудник виграв верхову боротьбу і без шансів для Дмитра Непогодова відправив головою м'яч у сітку воріт – 0:1!

Після забитого м'яча чернівчани впевнено контролювали хід гри. На 77-й хвилині «жовто-чорні» зобов'язані були подвоювати рахунок. Арсеній Кiлєвий фланговою передачею знайшов у штрафному майданчику «Поділля» Богдана Бойчука, який за кілька хвилин до цього епізоду замінив Данила Голуба. На Богдані сфолив захисник господарів поля Олег Веремієнко. На превеликий жаль, очевидний пенальті не реалізував Андрій Андрейчук – Дмитро Непогодов парирував удар нашого форварда з «точки». 

Цей сейв свого голкіпера надихнув гравців «Поділля», і вони ледь не втекли від поразки за 3 хвилини до завершення основного часу. Простріл із правого флангу Романа Назарчука замикав Кирило Пасічник: його потужний удар метрів з 10-ти у чудовому стилі відбив Данило Каневцев.

У підсумку «Буковина» здобула таку необхідну перемогу! Тепер в останній день серпня на своєму полі «жовто-чорні» зiграють з тернопільською «Нивою». 

25 серпня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 3 тур. Хмельницький. Стадiон «Подiлля».

«Подiлля» - «Буковина» (0:1)

«Подiлля»: Непогодов, Веремiєнко, Шкiндер, Цибульник (К) (Гамолов, 62), Чушенко, Снiжко, Сiмiнiн (Назарчук, 62), Гемега, Корешков (Боженар, 62), Оробець (Савченко, 38), Шаврiн (Пасiчник, 82).

Запаснi: Задерейко, Петриченко, Лис, Костенко.

Головний тренер: Віталій Костишин.

Буковина»: Каневцев, Шинкаренко, Бусько, Дудник, Морговський, Кольцов (К) (Солдат, 89), Бодня (Хамелюк, 46), Тищенко (Кiлєвий, 46), Голуб (Бойчук, 73), Будняк (Гончарук, 46), Андрейчук.

Запаснi: Погорiлий, Пономаренко, Лопирьонок, Рудавський, Глущук, Гiрний, Солдат.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Гол: Дудник, 50 (0:1).

На 77-й хвилині Андрейчук не реалізував пенальті. 

Попереджено: Тищенко (18), Цибульник (45+1), Бусько (50), Каневцев (65), Гамолов (68), Кiлєвий (70), Кольцов (71), Веремiєнко (83).