Перейти до основного вмісту

Андрій Бусько: «Хочемо потішити вболівальників «Буковини» перемогою у домашньому матчі»

Андрій Бусько: «Хочемо потішити вболівальників «Буковини» перемогою у домашньому матчі»

Захисник чернівецької «Буковини» Андрій Бусько поділився враженнями від переможної гри «жовто-чорних» у Хмельницькому, а також розповів, що очікує від наступного домашнього матчу з «Нивою».

- Андрію, вітаємо з перемогою над хмельницьким «Поділлям»! Як ти можеш резюмувати цей матч? 

- Звичайно, ми очікували, що у Хмельницькому буде складна гра. Якщо б ми використали всі свої моменти, які створили, то наприкінці матчу було б набагато легше. Але у футболі так часто буває: не забиваєш гол – і потім мучишся до кінця гри, нервуєш. Якщо б ми реалізували пенальті, то, думаю, вже б остаточно «закрили» гру. Можливо, навіть і третій, і четвертий гол забили б після цього. Всіх вітаю із заслуженою перемогою!

- Ми звикли тебе бачити на позиції флангового захисника, але у матчі з «Поділлям» ти відіграв 90 хвилин у центрі оборони. Наскільки ця позиція для тебе незвична?

- З легкістю можу закрити позицію в центрі захисту. І у ФК «Львів», і у «Металісті» грав центральним оборонцем, ця позиція мені не чужа. Звичайно, мені зручніше грати праворуч у захисті, але при потребі можу без проблем «закрити» позицію в центрі оборони. 

- Наразі «Буковина» грає практично в єврокубковому ритмі, графік матчів дуже щільний. Як фізично почуваєшся та як команда справляється із таким навантаженням?

- Завдяки нашому медичному штабу всі футболісти відновлюються дуже швидко. Тим паче, у «Буковини» є два рівноцінних склади, і в такому ритмі можна хоч весь сезон грати (посміхається). Одним складом можемо грати у кубковому матчі, іншим складом – вже у наступній грі чемпіонату. І особливої різниці не буде. 

- Візуально здалося, що у другому таймі «Буковина» діяла агресивніше в атаці і була рішуче налаштована на здобуття позитивного результату. Що футболісти почули від тренерського штабу у перерві? 

- Продовжувати грати в свій футбол, активніше йти в атаку, пресингувати суперника. Робити все те, що ми робили у першому таймі. Звичайно, це принесло свої плоди. Нарешті нам вдалося забити гол зі стандарту. Ми це награвали на тренуваннях, тому дуже радий, що вдалося реалізувати наші напрацювання. 

- Наступний суперник «Буковини» – тернопільська «Нива». Як команда буде готуватися до цього поєдинку? 

- Через щільний графік матчів у нас не було вихідних протягом місяця, тому один день відпочинемо, після чого одразу будемо посилено готуватися до принципового західноукраїнського дербі з тернопільською «Нивою». Дуже хочемо потішити вболівальників «Буковини» перемогою. Звичайно, приємно вигравати на виїзді, але тепер потрібно продовжити переможну серію і вдома. Надіюся, у наступному матчі нам вдасться це зробити.