Перейти до основного вмісту

«Буковина» у поєдинку з «Нивою» здобула першу домашню перемогу у чемпіонаті

«Буковина» у поєдинку з «Нивою» здобула першу домашню перемогу у чемпіонаті

Поєдинок 4 туру чемпіонату Першої ліги «Буковина» проводила у рідних стінах із тернопільською «Нивою». Перед сьогоднішнім протистоянням в активі обох суперників було по 4 залікових  пункти після 3-х туріві у разі свого успіху вони мали чудові шанси закріпитися у першій четвірці.

На початку серпня «Буковина» та «Нива» подарували вболівальникам справжній кубковий трилер. У порівняннi з тим матчем склади обох команд зазнали значних змін. У дебюті поєдинку суперники активно боролися за ініціативу на полі. При цьому гостріше діяли саме «жовто-чорні». У перші 10 хвилин протистояння Михайло Рудавський двічі передачами вперед намагався знайти в штрафному Максима Гірного – в обох випадках форвард чернівчан так і не зустрівся з м'ячем. А на 12-й хвилині поблизу воріт Жупанського виник перший по-справжньому гольовий момент. Данило Голуб, який допомагав у лінії нападу Гірному, увірвався до штрафного майданчику гостей, після чого пробив повз дальньої стійки воріт. Тернополяни відповіли одразу двома гострими контрвипадами у середині тайму. Спочатку Галадей віддавав гостру передачу низом у район 11-метрової позначки, яку у чудовому підкаті перервав Юрій Глущук, а згодом Данило Каневцев не дiстався до м'яча пiсля флангової подачі. Проте свого голкіпера підстрахував Дмитро Шинкаренко, який заблокував удар із гострого кута Ігоря Гатали.

На 25-й хвилині поле через пошкодження, на жаль, покинув Данило Голуб, якого замінив його тезка Гончарук. 9-й номер «Буковини» практично відразу увійшов у гру. Йому знадобилося лише 12 хвилин, щоб розписатися у воротах «Ниви». Гольову атаку зі своєї половини поля розпочав Ян Морговський, а у її завершеннi Владислав Хамелюк гостро прострілив у центр карного майданчика гостей. Простріл Владислава перервав Максим Мудрий, проте м'яч злетів у повітря, після чого його на ногу спіймав Гончарук і «розстріляв» «дев'ятку» воріт суперника - 1:0!

Перед перервою чернівчани могли подвоювати рахунок, проте Арсеній Кілєвий з лінії штрафного майданчика гостей після пасу Дмитра Шинкаренка пробив трохи вище поперечини. Завершилася ж перша сорокап'ятихвилинка небезпечним прострілом Богдана Козака, який перервав Юрій Дудник.

На другий тайм «жовто-чорні» вийшли зі стратегічною перевагою i практично одразу ж провели гостру атаку. Михайло Рудавський пробивав з кiдькох метрів, замикаючи флангову подачу, проте м'яч пройшов вище цiлi. Згодом загалом на полі спостерігалася практично рiвна боротьба без великої кількості гольових моментів. Такий хід гри цілком влаштовував підопічних Валерія Кривенцова, оскільки відіграватись необхідно було супернику.

Проте на 73-й хвилині гості отримали чисельну перевагу. Їхню вертикальну атаку ціною фолу останньої надiї на Дмитрі Галадеї перервав Андрій Бусько. До честi чернівчан, вони не пішли в глуху оборону і за першої ж можливості шукали свої шанси на чужій половині поля. Найголовніше ж – у захисті «жовто-чорні» зіграли строго та дисципліновано i у підсумку здобули першу домашню перемогу в чемпiонатi! 

31 серпня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 4 тур. Чернiвцi. Стадiон «Буковина».

«Буковина» - «Нива» (1:0)

«Буковина»: Каневцев, Бусько, Дудник, Морговський, Рудавський (Азiзов, 66), Шинкаренко (К), Глущук (Кольцов, 66), Хамелюк, Кiлєвий (Cолдат, 76), Данило Голуб (Гончарук, 25), Гiрний (Андрейчук, 66).

Запаснi: Погорiлий, Пономаренко, Лопирьонок, Бодня, Тищенко, Фарасєєнко.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

«Нива»: Жупанський, Мудрий, Зiнь (К), Слотюк, Бей (Вадовський, 88), Кухарук, Михайленко (Капустян, 61), Гатала (Вишинський, 78), Козак (Напуда, 61), Давидов (Посєвкiн, 61), Галадей.

Запаснi: Ольховий, Пежинський, Демчук.

Головний тренер: Євгеній Калиниченко.

Гол: Гончарук, 37 (1:0).

Попереджено: Гатала (39), Глущук (51), Зiнь (79), Мудрий (90+3).

Вилучено: Бусько (73, фол останньої надiї).