Перейти до основного вмісту

Микита Безуглий: «Намагатимусь робити все від мене можливе, щоб допомогти команді здобувати перемоги»

Микита Безуглий: «Намагатимусь робити все від мене можливе, щоб допомогти команді здобувати перемоги»

Перед виїзним поєдинком з «Епіцентром» «Буковина» оголосила про підписання контракту із 29-річним центральним захисником Микитою Безуглим, який протягом попередніх 2,5 років виступав у складі харківського «Металіста 1925». У своєму першому інтерв'ю після переходу до чернівецького клубу Безуглий розповів про те, чому обрав «Буковину», про свої перші враження від перебування у стані «жовто-чорних», а також про цілі, які ставить перед собою у новій команді.

- Микито, вітаємо тебе в «Буковині»! Знаємо, що це був досить непростий трансфер. Розкажи, які головні аргументи посприяли тому, щоб ти опинився в «Буковині»?

- Головний аргумент – це амбітна команда та цікавий проєкт, який тут будується. Дуже хочу допомогти «Буковині» досягнути всіх поставлених цілей. Також я добре знайомий з головним тренером та його вимогами. А ще мені подобається місто Чернівці, моя дружина також дуже хотіла сюди переїхати. 

- Ти - універсальний футболіст, який може «закрити» декілька позицій на полі. Розкажи, на яких позиціях тебе може застосувати тренерський штаб і де особисто тобі найкомфортніше грати? 

- Основна позиція – центральний захисник, але можу зіграти на обох флангах оборони. Прагну приносити максимальну користь команді, тому зіграю будь-де у захисті, якщо це буде потрібно. 

- У тебе вже є досвід роботи з Валерієм Кривенцовим. Чи став цей фактор одним із визначальних у твоєму рішенні перейти до «Буковини»? 

- Так, цей фактор був ключовим. Я розумів, що мені буде простіше адаптуватися у новому колективі, щоб уже із перших матчів допомагати команді. 

- Зрозуміло, що ти спілкувався з Валерієм Сергійовичем перед переходом у наш клуб. Що від тебе очікує головний тренер?

- Валерій Сергійович знає мої футбольні якості, тому попросив демонструвати свою найкращу гру, щоб я одразу міг бути корисним команді. 

- Ти знаєш багатьох футболістів, які наразі виступають за «Буковину». Розкажи, з ким саме знайомий та з ким раніше грав? Можливо, хтось із цих гравців переконував перейти до складу «жовто-чорних»? 

- Ніхто з цих футболістів не переконував мене перейти до «Буковини». Мабуть, вони не знали про цей трансфер. Добре знайомий з Віталієм Кольцовим, Юрієм Глущуком, Михайлом Рудавським та Андрієм Буськом. Кольцова та Глущука знаю ще з часів молодіжки «Шахтаря», з Рудавським виступали у складі «Металіста 1925» під орудою Валерія Крвиенцова, а з Буськом грали на Літній універсіаді за студентську збірну України у 2017 році. Звичайно, якщо у команді є добре знайомі мені футболісти, то і процес адаптації буде набагато легшим. 

- Які твої перші враження від клубу, від команди, від умов та інфраструктури? 

- Приємно, що з першого ж дня у клубі всі хочуть мені допомогти швидше адаптуватися у новому місті та новій для мене команді. Враження – найкращі, дуже вдячний за такий теплий прийом у «Буковині», тут все на найвищому рівні. Зі свого боку буду намагатися віддячити всім своєю надійною грою. Сподіваюся, мені вдасться якнайкраще виправдати очікування уже з перших матчів. 

- У тебе є досвід виступів в УПЛ. Як гадаєш, наскільки це важливо у нинішньому проєкті чернівецькому клубу? 

- Час покаже, але, звичайно, я буду намагатися робити все від мене можливе, щоб своєю грою допомогти команді здобувати перемоги.