Перейти до основного вмісту

«Буковина» на виїзді здобула перемогу над «Металiстом»

«Буковина» на виїзді здобула перемогу над «Металiстом»

Поєдинок 7 туру чемпіонату Першої ліги «Буковина» проводила на виїзді в Ужгороді з харківським «Металiстом». Суперник «жовто-чорних» підійшов до протистояння на 8-му рядку турнірної таблиці групи «А», проте за рівнем гри молоду команду Андрія Аніщенка аж ніяк не можна назвати беззаперечним аутсайдером турніру.

Сьогоднішній поєдинок харків'яни також розпочали енергійно. Вже на 1-й хвилині Данило Кайдалов на високій швидкості увірвався зліва у штрафний майданчик «Буковини», однак зусиллями Ігоря Солдата та Андрія Буська справа до завершального удару не дійшла. «Жовто-чорні» за 7 хвилин відповіли набагато гострішим моментом: після подачі зі штрафного Дмитро Шинкаренко скинув м'яч на дальній кут воротарського майданчика. Там знаходився Данило Гончарук, однак удар у нього не вийшов, і голкіпер «Металіста» Владислав Рибак у стрибку врятував свою команду. Ще один сейв страж воріт господарів поля здійснив трохи згодом, коли в подібному стилі відбив м'яч після удару з льоту Шинкаренка, який звільнився від опіки під час подачі Романом Боднею кутового удару. 

Підопічні Валерія Кривенцова заволоділи значною перевагою. Практично вся гра проходила на половині поля «Металіста». На 31-й хвилині гості знову були близькі до успіху. Після прострілу з правого флангу Шинкаренка та рикошету від захисника «Металіста» Олександра Мизюка, у Данила Гончарука не вийшов удар з абсолютно вбивчої позиції. Кількома секундами пізніше Рибак ногою відбив простріл Яна Морговського. Нарешті перед самою перервою «Буковина» вийшла вперед! Віталій Кольцов віддав коротку передачу в кут штрафного майданчика Роману Бодні, якого ззаду відверто зніс Данило Кайдалов. Беззаперечний пенальті чітко реалізував Віталій Кольцов.  

У перерві тренерський штаб «Металіста» зробив одразу три заміни. Ці перестановки у складі дозволили команді Андрiя Аніщенка посилити гру. Один із «джокерів» харків'ян Геннадій Синчук на 55-й хвилині зіграв у стінку з Максимом Багачанським, вийшов на ударну позицію, однак пробив дуже слабко. За дві хвилини успіх господарям поля могла принести подача штрафного удару. М'яч рикошетом від Віталія Кольцова полетів у ворота, проте майже на лінії Андрій Бусько встиг вибити сферу в поле. На 63-й хвилині в гру по-справжньому вступив Іван Пономаренко, парирувавши в ближньому куті удар метрів із 18-ти Синчука.

Однак створювати гостроту біля воріт чернівчан господарям поля було все ж таки складно - «Буковина» ззаду грала строго і дисципліновано. Наша команда без особливих труднощів зберегла свою мінімальну перевагу і в підсумку здобула свою третю перемогу в чемпіонаті. Тепер для «жовто-чорних» настає майже двотижнева пауза: свій наступний матч «Буковина» проведе в рідних стінах 28 вересня проти «Миная».

15 вересня. Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 7 тур. Ужгород. Стадiон «Авангард»

«Металiст» - «Буковина» (0:1)

«Металiст»: Рибак (К), Мизюк, Федорiв, Дiгтярь (Вернаттус, 46), Чiдомере (Тепляков, 46), Багачанський, Пiдручний, Iсаєнко (Горяiнов, 71), Кайдалов (Шерстюк, 87), Луцiв (Синчук, 46), Абрамов.

Запаснi: Плетньов, Порох, Цвiренко, Влага, Шахмаєв, Паляничка, Орiховський.

Головний тренер: Андрій Анiщенко.

«Буковина»: Пономаренко, Солдат, Бусько, Безуглий, Морговський, Шинкаренко, Кольцов (К), Глущук, Тищенко (Гiрний, 88), Бодня (Бойчук, 69), Гончарук (Андрейчук, 69).

Запаснi: Каневцев, Погорiлий, Лопирьонок, Дудник, Кiлєвий, Рудавський, Фарасєєнко, Хамелюк.

Головний тренер: Валерій Кривенцов.

Гол: Кольцов, 44 (пен., 0:1).

Попереджено: Багачанський (8), Купальний (тренер, 90+6).