Перейти до основного вмісту

Андрій Андрейчук: «Матч проти «Карпат» склався для нас вдало»

Андрій Андрейчук: «Матч проти «Карпат» склався для нас вдало»

«Буковина» завершила закарпатський навчально-тренувальний збір на мажорній ноті – у заключному контрольному поєдинку на цьому етапі підготовки підопічні Валерія Кривенцова здолали львівські «Карпати» з рахунком 3:2. Один із забитих м’ячів у ворота «зелено-білих» записав у свій актив Андрій Андрейчук, який в середині першого тайму замкнув флангову передачу Данила Гончарука. Одразу після фінального свистка 21-річний нападник «Буковини» поділився враженнями від переможного спарингу з «Карпатами».

- Андрію, яким буде твій експрес-аналіз контрольного матчу проти «Карпат»? І наскільки важко було грати за такої спеки?

- Матч вийшов дуже цікавим та насиченим. Було багато забитих м’ячів, хороші комбінації, тому вболівальникам обох команд цей спаринг точно мав сподобатися. Вважаю, що для нашої команди гра склалась дуже добре. Чесно кажучи, дуже важко було грати в таку спеку. Але я знаходив в собі сили робити на полі все те, що повинен, навіть через «не можу», адже це моя робота.

- Чи вдалося «Буковині», на твою думку, виконати настанови тренерського штабу у цьому матчі?

- Вважаю, що ми виконали все те, що просив головний тренер. Але, як то кажуть, досконалості немає меж. Нам потрібно ще багато над чим працювати. У нас ще є трохи часу до старту нового сезону, тому будемо вдосконалювати свою гру. Ще раз зауважу, шо загалом гра склалась добре для нашої команди, футболісти виконували на полі все, що вимагав від нас тренерський штаб.

- Пригадай, будь ласка, момент із забитим голом у ворота «Карпат»…

- На правому фланзі Гончарук обігрався з Кілєвим, увірвався в штрафний і зробив прострільну передачу. Я опинився першим на м’ячі і з-під захисника у дотик пробив у дальній кут воріт.

- Зараз ти конкуруєш за місце у центрі нападу з Максимом Гірним. Чи впливає це якось на твою мотивацію?

- У мене завжди є бажання грати та приносити користь своїй команді. Мені не потрібна додаткова мотивація. Звісно, конкуренція завжди повинна бути у кожній команді та на кожній позиції. Це приємна конкуренція, адже Максим – хороший нападник, і це дуже добре, що у нашій команді зібралися такі кваліфіковані футболісти. Можу сказати, що я націлений максимально ефективно виконувати свою роботу та викладатися на всі 100%.

- Чимось тебе здивували сьогодні «Карпати»?

- Чесно кажучи, суперник нічим не здивував, адже я прекрасно знав, що «Карпати» - потужна команда із великими амбіціями. Ми серйозно налаштовувалися на суперника. Ця гра проходила на зустрічних курсах: то «Карпати» нас «затисли», то вже «Буковина» у відповідь не дозволяла супернику перейти на чужу половину поля. Але можу сказати, що матч проти сильного суперника склався для нас чудово. Завжди цікаво грати з такими потужними командами, протидіяти захисникам такого рівня. Тішить, що збори на Закарпатті завершили на мажорній ноті. Ми на цьому етапі підготовки добре підготувалися до офіційних матчів. Новий сезон стартує приблизно через два тижні, тому, як я вже казав, ще є трохи часу, щоб продуктивно працювати і вдосконалюватися.