Перейти до основного вмісту

«Буковина» проведе контрольний матч з ФК «Металіст 1925»

«Буковина» проведе контрольний матч з ФК «Металіст 1925»

Чернівецька «Буковина» продовжує активну підготовку до сезону 2024/25 у Першій лізі. 8 липня «жовто-чорні» проведуть свій третій контрольний поєдинок у рамках навчально-тренувального збору на Закарпатті. Суперник – харківський «Металіст 1925», який у минулому сезоні представляв Українську Прем’єр-лігу. Матч відбудеться у Винниках на полі комплексу «Emily Resort» та розпочнеться о 15:00. Формат гри передбачає чотири тайми по 30 хвилин.

Контрольний матч «Буковина» - «Металіст 1925» буде транслюватися на офіційному Youtube-каналі «жовто-чорних».

Футбольний клуб «Металіст 1925» було засновано у серпні 2016 року. За цей період харків’яни ставали бронзовими призерами Другої ліги у сезоні 2017/18 та Першої ліги у кампанії 2020/21. Також «Металіст 1925» протягом трьох сезонів виступав в Українській Прем’єр-лізі. У минулому розіграші чемпіонату України «жовто-сині» фінішували на останній сходинці у турнірній таблиці УПЛ та понизилися у класі, а в розіграші національного кубка зупинилися на стадії 1/8 фіналу, де поступилися майбутньому фіналісту – полтавській «Ворсклі». У сезоні 2024/25 команда Віктора Скрипника стартує у групі Б Першої ліги.

Що цікаво, з 2020 по 2022 роки «Металіст 1925» очолював Валерій Кривенцов. Під керівництвом Валерія Сергійовича харківська команда у сезоні 2020/21 посіла 3 місце у Першій лізі, що дозволило «жовто-синім» у наступній кампанії дебютувати в елітному дивізіоні чемпіонату України. Найкращий результат харків’ян у Прем’єр-лізі – 10 місце за підсумками кампанії 2021/22.

У складі «Металіста 1925» виступає ексгравець «Буковини» Олег Мозіль. Голкіпер захищав кольори чернівецького клубу на правах оренди у першій половині сезону 2017/18 (15 матчів). Натомість у складі «Буковини» одразу четверо гравців мають досвід виступів за харківський клуб у різні роки: голкіпер Данило Каневцев, захисники Іван Пець і Михайло Рудавський та півзахисник Віталій Кольцов.

Підготовку до нового сезону «Металіст 1925» розпочав 17 червня. Підопічні Віктора Скрипника протягом першого тижня тренувалися у Щасливому, а вже 25 червня вирушили на навчально-тренувальний збір на Львівщину. Базується команда у Винниках, а тренуються харків’яни на полях комплексу «Emily Resort». «Металіст 1925» провів наразі три контрольні матчі на літніх зборах. Харків’яни зіграли внічию 1:1 зі «Скалою 1911», розгромили цьогорічного дебютанта Другої ліги – івано-франківський клуб «Ревера 1908» з рахунком 5:1, а також мінімально здолали львівські «Карпати» 1:0.

«Металіст 1925» може похвалитися збалансованим та потужним за мірками Першої ліги складом, тому влітку проводить лише точкову селекцію. Харків’яни підписали чотирьох футболістів: захисника Василя Кравця з «Полісся» та півзахисників Дениса Нагнойного, В’ячеслава Чурка (обидва – з «Зорі») і Сергія Стеня з «Епіцентра». Залишили команду голкіпер Сидоренко, захисники Є. Ткачук, Коваленко, Фарина, півзахисники Вачіберадзе, Ременюк, А. Ткачук, Мартинюк, Русин, Бичек та нападник Юсов.

Що стосується «Буковини», то для нашої команди спаринг з «Металістом 1925» стане третім на закарпатському зборі та загалом п’ятим у поточне літнє міжсезоння. Під час першого етапу підготовки у Чернівцях «жовто-чорні» здобули дві впевнені перемоги (над «Поділлям» та СК «Вільхівці»), а на закарпатському зборі «Буковина» розписала «суху» нічию з «Металістом» та поступилася «Ворсклі» з рахунком 1:3. Після поєдинку з полтавцями головний тренер «жовто-чорних» Валерій Кривенцов зазначив, що контрольний матч з представником УПЛ мав позитивний для команди ефект: «Я дуже задоволений проведеним спарингом з «Ворсклою». Ми отримали багато корисної інформації. Такі матчі з хорошими