Перейти до основного вмісту

«Буковина» у домашньому матчі мінімально поступилася «Кременю»

У поєдинку 8-го туру групи «Вибування» Першої ліги «Буковина» приймала на своєму полі «Кремiнь» із Кременчука. Обидві команди сьогодні мали неабияку мотивацію. Для гостей поєдинок взагалi був чи не останнім шансом зберегти прописку у Першій лізі. Що cтосується «жовто-чорних», то вони були сповнені рішучості реабілітуватися за невдачу в останньому домашньому матчі. Крім того, можливий успіх знову повертав їм перший рядок у турнірній таблиці групи «Вибування», на якій напередоднi закріпилося «Поділля» з Хмельницького.

Команди розпочали матч на зустрічних курсах, зовсім не відсиджуючись в обороні та діючи на високих швидкостях. Перший гольовий момент було створено чернівчанами на 12-й хвилині. Швидка комбінація Палагнюк – Будняк – Андрейчук завершилася ударом з близької відстані автора хет-трику в останньому турi – на шляху м'яча буквально стіною стали захисники гостей.

Свою відповідь підопічні Ігоря Климовського дали у середині тайму, причому результативну. Їхня масована атака завершилася прострілом з лівого флангу Куця у штрафний майданчик «Буковини», де Новотрясов у боротьбі з Обаміною зрізав м’яч у свої ворота.

«Жовто-чорні» могли зрівняти рахунок на 36-й хвилині. Данило Гончарук отримав м'яч поблизу воротарського майданчика суперника, розкидав фінтами двох захисників, проте його потужний удар парирував голкіпер «Кременя» Арсеній Коркодим. Через кілька хвилин Данилу завдати прицiльного удару приблизно з тієї ж позиції завадив захисник суперника Юрій Дудник. Завершився ж тайм гострим випадом «Кременя». Іван Куць пробивав з близької відстані в дальній кут, проте схибив.

У дебюті другого тайму Куць мав ще один шанс подвоїти рахунок. 55-й номер «синьо-білих» після подачі кутового удару виграв повітряну дуель – у цьому епізоді надійно на лінії воріт зіграв Іван Пономаренко.

«Буковина» зуміла закрити гостей на своїй половині поля, проте гостроти біля воріт Коркодима було небагато. Крім того, гості постійно були налаштовані на те, щоб провести гостру контратаку. Знову непогану нагоду відзначитися мав Куць, а на 76-й хвилині Глоба замикав гостру передачу з лівого флангу Азiзова, проте удар вийшов несильним, і з ним впорався Пономаренко.

Свій найреальніший шанс зрівняти рахунок «Буковина» мала вже в компенсований час: після скидання головою Новотрясова Андрій Андрейчук потужно бив з кількох метрів, проте свою команду врятував Коркодим, якому вдалося відбити м'яч.

У підсумку «Буковина» зазнала другої поспіль домашньої поразки з мінімальним рахунком 0:1.

12 травня. Перша лiга. Група «Вибування». 8 тур. Чернiвцi. Стадiон «Буковина»

«Буковина» - «Кремiнь» (0:1)

«Буковина»: Пономаренко, Дворовенко, Новотрясов, Лопирьонок (К), Солдат (Денис Рябий, 70), Хамелюк (Пець, 80), Шалфєєв (Чайковський, 46), Будняк, Гончарук (Власенко, 80), Палагнюк, Андрейчук.

Запаснi: Каневцев, Степаненко, Гарькавенко, Прокопчук, Артем Рябий, Духота, Книш, Цурупiн.

Головний тренер: Андрiй Мельничук.

«Кремiнь»: Коркодим, Дудник, Аркуша, Паламарчук, Азiзов, Панчишин (К), Савiцький, Галоян, Глоба (Товкач, 76), Обамiна (Пастернак, 59), Куць (Трофимюк, 76).

Запаснi: Оксаненко, Уманець, Сидоренко, Молько.

Головний тренер: Iгор Климовський.

Гол: Новотрясов (автогол), 26 (0:1).

Попередження: Обамiна (11), Аркуша (20), Шалфєєв (44), Панчишин (60).