Перейти до основного вмісту

Григорiй Чурiлов: «Ми всі працювали як одне ціле»

Післяматчевий коментар виконуючого обов'язки головного тренера чернівецької «Буковини» Григорiя Чурiлова після матчу з ФК «Гiрник-Спорт», який завершився перемогою чернiвчан з рахунком 3:2.

- Насамперед хочу висловити подяку організаторам матчу, його господарям, тому що поле було підготовлене досить пристойно. Коли лунали тривоги, все було чудово організовано, всі знали, куди рухатися, ніхто не створював метушні, все було чітко. Вдячний також і самій команді господарів. Вони змусили нас працювати на максимум, віддаватись грі навіть не на 100 відсотків, а трохи більше. Тому супернику – наша повага.

- З яких міркувань не вийшов з перших хвилин Палагнюк, адже вiн мав чудовий шанс стати одноосібним лідером у гонці бомбардирів?

- Василь мав майже стовідсотковий шанс забити, коли вийшов на поле. Для нас, тренерів, абсолютно всі гравці - рівні. Є базові принципи гри, а деталі вже коригуються в залежності від того, як готовий суперник, наші гравці. Василь сьогодні попрацював на команду у відведений йому час. На початку матчу також на команду працював Андрейчук. Незважаючи на те, хто вийшов у «старті», хто - на заміну, ми всі сьогодні працювали як одне ціле, захищаючи честь свого клубу. Я вдячний усім гравцям без винятку.

- У вас залишається ще один домашній матч, але цієї весни команда здебiльшого перемагала на виїзді. Чому, на вашу думку, так склалося?

- Однозначно ми зараз є боржниками і перед керівництвом клубу, яке створює нам всі умови для роботи, і перед уболівальниками, які насправді є одними із найкращих в Україні. Коли вони женуть команду вперед – це просто свято футболу! В останньому домашньому матчі намагатимемося потiшити всіх, хто віддає свою душу «Буковині».

- Якщо коротко, завдяки чому команда сьогодні виграла?

- Хлопці повірили у ті принципи, які ми відпрацьовували протягом останнього тижня. Але які б прекрасні ідеї не мав будь-який тренерський штаб, реалізовують їх все одно гравці. Вони приймають рішення на полі, творять, віддаються боротьбі і перемагають ментально, технічно та тактично.

*фото Вікторії Гребенюк (пресслужба ФК Гірник-Спорт)