Перейти до основного вмісту

Григорій Чурiлов: «У майбутніх матчах будемо прагнути зберегти обличчя «Буковини»

У найближчих заключних матчах чемпіонату України серед команд Першої ліги проти «Гірника-Спорт» та запорізького «Металурга» «Буковиною» керуватиме виконуючий обов'язки головного тренера Григорій Чурілов. Напередодні першого протистояння – у Горішніх Плавнях – керманич команди відповів на кілька питань клубної пресслужби.

- Григорію Володимировичу, якою буде «Буковина» у наступних матчах? Які зміни взагалі відбулися у команді?

- Майбутні два матчі будуть присвячені тому, щоб зберегти обличчя «Буковини». У нас є високоамбітний президент. Він багато дає команді, але й багато запитує з неї. У нас у всіх, починаючи від мене і закінчуючи помічником адміністратора, першочергове завдання у найближчих матчах – показати, що ми гідні того, щоб працювати у цьому клубі. Тому нам необхідно буде нав'язувати свою волю супернику, демонструвати організовану, позиційно-структурну гру. Зрозуміло, що за тиждень це швидко не робиться, але все одно – на полі має бути видно ідеї та принципи ведення гри.

- Якими були ваші перші кроки на посаді головного тренера? Поговорили з командою, чи, можливо, були якісь специфічні теоретичні заняття?

– Насамперед необхідно було відверто поговорити з хлопцями, бо колективна безвідповідальність – шлях у прірву. Потрібно було витягнути з хлопців хоча б сміливість говорити, відкинути убік фрази «я не знаю», «а чому я, а не він?», «це взагалі не моє». Це було непросто, для багатьох хлопців - неприємно, але без цього не було сенсу починати роботу.

- Тобто в середині команди відбулася чоловіча розмова?

- Так, саме так воно й було.

- Скажіть, у якому емоційному стані наразi перебувають футболісти?

- Стан непростий, тому що у команді відбулися серйозні зміни. Було ухвалено кардинальне кадрове рішення, і я зараз намагався передати хлопцям меседж, що майбутні матчі, по суті, є серйозною перевіркою на те, хто гідний залишитися в команді.

- Розкажіть, будь ласка, про підготовку до матчу з «Гірником-Спорт». Як налаштовуєте на нього команду?

- Налаштовуємо у контексті сказаного. Для «Гірника-Спорт» це буде гра не на життя, а на смерть, але й для наших хлопців – те ж саме. Якщо суперник може залишити Першу лігу, то і багато хто з нас змушений буде шукати нове місце роботи, якщо не покажемо, що відповідаємо рівню «Буковини».

- Чи внесли ви кардинальні зміни до тренувального процесу?

- Чесно кажучи, до цього я не вникав глибоко у тренувальний процес команди, просто розумів його загальну спрямованість. У нас наразi усі тренувальні вправи побудовані таким чином, щоб у майбутніх матчах домінувати, максимально працювати з м'ячем, і у разі його втрати реакція має бути максимально агресивною. За рахунок контролю м'яча ми хочемо диктувати супернику свою волю, але це має бути не безглуздий, а прогресивний контроль. Ми повинні максимально генерувати гольові ситуації, виконувати багато підготовчої роботи перед завершальною стадією атаки.

- Як футболісти сприймають ту інформацію, яку ви хочете донести до них?

- Є група футболістів, які з натхненням сприймають нове, хтось – із сумнівом, є й такі – що з побоюванням. Якщо чесно, за декілька днів у цьому аспекті ще немає спільного знаменника.