Перейти до основного вмісту

Закарпатський збір «Буковина» завершить контрольним матчем з «Карпатами»

Закарпатський збір «Буковина» завершить контрольним матчем з «Карпатами»

У неділю, 14 липня, чернівецька «Буковина» зіграє свій заключний контрольний поєдинок у рамках закарпатського навчально-тренувального збору. Суперником «жовто-чорних» у спарингу буде клуб, який у прийдешньому сезоні представлятиме УПЛ – львівські «Карпати». Матч відбудеться на клубній базі «зелено-білих» у Бартатові, а стартовий свисток арбітра пролунає о 16:00.

Контрольний матч «Карпати» - «Буковина» буде транслюватися на офіційному Youtube-каналі чернівецького клубу.

 За підсумками минулого сезону «Карпати» фінішували на другому місці у турнірній таблиці Першої ліги (група «Чемпіонська») та здобули право на підвищення у класі. В осінній частині сезону 2023/24 львів’яни разом із «жовто-чорними» представляли групу А Першої ліги. В особистих зустрічах «Буковина» двічі мінімально поступилася «Карпатам»: 1:2 на виїзді та 0:1 вдома.

Що цікаво, у складі львів’ян виступає ексгравець «Буковини» Єгор Демченко. Центральний півзахисник захищав кольори чернівецького клубу у другій частині сезону 2015/16 (8 матчів, 1 гол). Натомість у складі «Буковини» одразу четверо гравців мають досвід виступів за львівський клуб у різні роки: центральний захисник Артур Новотрясов (29 матчів), правий захисник Андрій Бусько (12 матчів), опорний півзахисник Орест Панчишин (10 матчів) та нападник Максим Гірний (юнацькі та молодіжні команди «Карпат»).

«Зелені леви» вийшли з відпустки та розпочали підготовку до старту нового сезону 25 червня. Спочатку команда пройшла медогляд, після чого гравці «Карпат» на клубній базі в Бартатові здавали тестування та виконували фізичні вправи. А ось тренувальний процес «зелено-білих» стартував 27 червня.

Наразі «Карпати» провели чотири контрольні матчі на літніх зборах. Підопічні Мирона Маркевича здобули лише одну перемогу, обігравши «Минай» у своєму першому спарингу з рахунком 3:1 (забивали Саків, Полегенько, Сидун). Надалі «Карпати» мінімально поступилися «Металісту 1925» 0:1 та двічі зіграли внічию 1:1 – з «Прикарпаттям» та «Агробізнесом».

Для «Буковини» контрольний поєдинок з «Карпатами» стане шостим та водночас заключним на закарпатському зборі. Нагадаємо, що на цьому етапі підготовки до нового сезону «жовто-чорні» розписали «сухі» мирові з харківськими «Металістом» та «Металістом 1925», поступилися полтавській «Ворсклі» 1:3, зіграли внічию 1:1 з «Минаєм» та у вчорашньому поєдинку розгромили львівський «Рух-2» з рахунком 6:0.